Antena 3 CNN Economic Biz News Burse BVB încheie săptămâna cu pierderi, brokerii sunt optimişti: Piaţa va creşte pe seama scăderii salariilor

BVB încheie săptămâna cu pierderi, brokerii sunt optimişti: Piaţa va creşte pe seama scăderii salariilor

BVB încheie săptămâna cu pierderi, brokerii sunt optimişti: Piaţa va creşte pe seama scăderii salariilor
Sursa foto: bvb
07 Mai 2010   •   17:32

Indicii Bursei de la Bucureşti au încheiat şedinţa de vineri cu scăderi majore, pentru a cincea zi consecutiv, din cauza îngrijorărilor de la nivel internaţional legate de datoriile statelor europene.

Societăţile de investiţii financiare (SIF) au pierdut 6,52%, cea mai puternică scădere din ultimele şapte luni. Indicele BET s-a depreciat cu 4,34%, iar indicele compozit, 4,05%.

Tranzacţiile au însumat aproape 62 de miliaone de lei, iar cele mai lichide titluri au fost SIF-urile, Banca Transilvania şi Erste Bank.

Brokerii cred că scăderea consemnată de piaţa locală nu are legătură cu declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu despre reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar, potrivit Mediafax.


"Disponibilizările din sectorul bugetar, reducerea salariilor şi a pensiilor pot fi interpretate ca o veste bună pentru piaţă. Faptul că se încearcă menţinerea deficitului bugetar fără a se umbla la taxe este un lucru care arată că nu suntem o ţară la fel ca Grecia. Astfel, România ar putea fi privită ca o ţară mai stabilă, însă în continuare deciziile investitorilor străini sunt luate în funcţie de problemele la nivel european. Problema fiscală primează în luarea deciziilor investitorilor, pentru piaţă problema socială este secundară", a declarat directorul general al firmei de brokeraj CA-IB Securities, Liviu Giugiumică, pentru agenţia de presă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close