Antena 3 CNN Economic Biz News Burse BVB închide pe roşu. Indicele BET pierde aproape 1%

BVB închide pe roşu. Indicele BET pierde aproape 1%

BVB închide pe roşu. Indicele BET pierde aproape 1%
26 Noi 2008   •   18:12

După trei zile consecutive de creştere, bursa a scăzut miercuri, cu 0,78%, iar acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au înregistrat corecţii de 1,88% în comparaţie cu ziua anterioară, într-o piaţă cu o volatilitate ridicată.
În ultimele trei şedinţe piaţa locală a avansat cu 5,63%, iar acţiunile SIF au urcat în medie cu 12,18%. Marile burse europene erau în scădere cu până la 2,7%, la finalul şedinţei de la Bucureşti. Traiectoria a fost urmată şi de pieţele emergente din Europa Centrală şi de Est care înregistrau scăderi cuprinse între 0,7% şi 4,9%.
Ultimele operaţiuni cu cele mai lichide zece acţiuni de la BVB au fost efectuate la preţuri în medie cu 0,97% mai reduse faţă de referinţă, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au coborât în medie cu 1,63% sub ziua anterioară.
Scăderea acţiunilor SIF a influenţat şi indicele extins al Bursei, care la închiderea şedinţei s-a plasat cu 1,34% mai jos comparativ cu nivelul de marţi.
Investitorii au tranzacţionat titluri de 15 milioane lei (3,9 milioane euro), lichiditatea pieţei fiind cu 28% sub rulajul şedinţei anterioare, când operaţiunile au cumulat 20,7 milioane lei (5,4 milioane euro).
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BVB
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close