Antena 3 CNN Economic Biz News Burse BVB pierde 5 procente pe seama problemelor financiare din Grecia

BVB pierde 5 procente pe seama problemelor financiare din Grecia

BVB pierde 5 procente pe seama problemelor financiare din Grecia
Sursa foto: bvb
05 Mai 2010   •   18:20

Bursa de la Bucureşti a scăzut, miercuri, cu 5,26%, menţinând trendul descendent de pe pieţele externe. Indicele compozit a pierdut 4,47% în finalul şedinţei, iar cel a principalelor societăţi de investiţii financiare a pierdut 3,04%.

Potrivit M, în prima oră a şedinţei de miercuri investitorii au introdus ordine de vânzare, iar BVB a trecut de pragul de 5% la finele şedinţei.

La nivel de săptămână, indicele compozit, BET-C a pierdut, per total, 9,7%, pieţele fiind afectate de problemele cauzate de colapsul Greciei.

Cea mai puternică apreciere a zilei au înregistrat-o titlurile VAE APCAROM S.A., de 9,77%, în timp ce acţiunile ROMCARBON SA BUZAU au pierdut 14,79 procente.

Volumul titlurilor tranzacţionate a atins 67,2 milioane de lei, adică 16,2 milioane de euro, la un rulaj cu 30% mai mare faţă de ziua de marţi.



"Judecând după volumele mari de acţiuni tranzacţionate, în special pe SIF-uri, cred că este vorba de ieşirea din piaţă a unuia sau mai multor fonduri străine. Dacă acestea au multe acţiuni de vândut durează ceva timp până reuşesc să le cedeze pe toate, pentru că piaţa noastră este mică. Astfel, se creează presiune la vânzare şi preţurile se tot duc în jos, iar unii dintre speculatori intră la cumpărare. Probabil că scăderile vor continua până fondurile respective vor vinde tot ce au de lichidat şi apoi vom vedea o revenire, pentru că din punct de vedere al rezultatelor companiilor nu sunt semne de corecţii", spune directorul de tranzacţionare al SSIF Broker (BRK), Darie Moldovan, citat de Mediafax.

Moldovan crede că majorarea taxelor va afecta bursa doar pe termen lung.

"Majorarea taxelor va avea un impact pe termen mai lung, pentru că dacă investitorii vor ajunge să plătească impozite mai mari în România vor evita bursa noastră. Pentru moment, încă nu a fost anunţat nimic oficial în privinţa majorării taxelor, astfel că nu văd ce efect ar putea avea acum aceste ştiri în piaţă", spune Moldovan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BVB
Parteneri
Diana Șoșoacă este candidat la Primăria Capitalei
x close