Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Casa Albă face presiuni pentru reforme, Wall Street stagnează

Casa Albă face presiuni pentru reforme, Wall Street stagnează

Casa Albă face presiuni pentru reforme, Wall Street stagnează
Sursa foto: bursa sua
04 Mar 2010   •   02:38

Liderul american Barack Obama şi-a intensificat eforturile pentru o reformă a sistemului medical şi sistemul bancar, iar aceasta a afectat bursa, ce se teme de impactul asupra profitului acestor sectoare.
Iniţiativele au acoperit câştigurile aduse de îmbunătăţirile de pe piaţa muncii şi sectorul serviciilor. Ultimele propuneri de reglementare ale sectorului financiar a pus presiune pe acest sector în timp ce marile companii farmaceutice au pierdut teren după ce Barack Obama a declarat că este timpul să se aprobe reforma sa sanitară în Congres.
Indicele industrial Dow Jones a alunecat 2.34 puncte, sau 0.02 procente, la 10403.64. Standard & Poor 500 a câştigat 1.22 puncte, sau 0.11 la sută la 1119.53. Nasdaq Composite a căzut 0.03 puncte la 2280.76.

Obama declarase anterior că este timpul să se aprobe completa sa reformă medicală folosind doar o majoritate infimă din Congres dacă este necesar, apreciind că acest subiect este prea important pentru a fi amînat de politicieni după un an de dezbatere.
Marile companii farmaceutice Merck & Co (MRK.N) şi Pfizer Inc (PFE.N) au fost printre marii perdanţi pe Dow.

Merck a căzut 0.6 procente la 37.15 dolari , în timp ce Pfizer a alunecat 1.9 la sută la 17.26 dolari. Pfizer a mai fost afectat şi de veştile că medicamentul său contra Alzheimer, Dimebon, nu a îndeplinit toate obiectivele în testele clinice.
Acţiunile companiilor financiare au pierdut de asemenea teren, indicele bancar KBW .BKX pierzând 0.6 la sută.
Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close