Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Cel mai mare fond de pensii a luat 5,5% din actiunile unui distribuitor de medicamente

Cel mai mare fond de pensii a luat 5,5% din actiunile unui distribuitor de medicamente

Cel mai mare fond de pensii a luat 5,5% din actiunile unui distribuitor de medicamente
Sursa foto: Evolutia actiunilor Ropharma, Sursa: BVB
de Catalin Ciocan    |    28 Sep 2011   •   13:45

Cel mai mare fond de pensii private de pe piata romaneasca, ING Fond de Pensii, a cumparat de pe bursa 5,49% din actiunile distribuitorului de medicamente Ropharma Brasov (RPH), fiind pentru a doua oara cand acest fond reuseste sa depaseasca pragul de 5% in cadrul unei companii.


Fondul  detine si peste 5% din actiunile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), iar in momentul raportarii acestei detineri, administratorii ING spuneau ca aceasta investitie trebuie vazuta in contextul intregului portofoliu, unde nu reprezinta foarte mult.

ING Fond de Pensii este liderul pietei locale de pensii private, cu active de circa 2,2 miliarde de lei (520 milioane de euro) la sfarsitul lunii august. In conditiile dimensiunii mici a pietei locale, fondului ii este relativ usor sa ajunga la detineri importante la unele din companiile de pe Bursa, mai ales avand in vedere ca este nevoit sa-si diversifice portofoliul pentru a reduce riscul.

Detinerea de la Ropharma valoreaza pe Bursa 2,45 milioane de euro, in timp ce actiunile de la la Impact valoreaza sub un milion de euro.  
Fondul ING a cumparat actiunile distribuitorului de medicamente de la omul de afaceri Mihai Miron, care a mai ramas cu circa 70% din titlurile firmei.

Ropharma a obtinut in primul semestru al anului un profit net de 7,5 milioane de lei (1,8 milioane de euro), in scadere cu 13% fata de perioada similara a anului trecut, la afaceri de circa 190 milioane de lei (45 milioane de euro), cu 7% mai mari. Valoarea companiei pe Bursa este de 44,5 milioane de euro.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close