Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Cine vine la sefia celui de-al doilea broker din piata: Ioana Tanase ii ia locul lui Giugiumica la UniCredit CAIB Securities Romania

Cine vine la sefia celui de-al doilea broker din piata: Ioana Tanase ii ia locul lui Giugiumica la UniCredit CAIB Securities Romania

Cine vine la sefia celui de-al doilea broker din piata: Ioana Tanase ii ia locul lui Giugiumica la UniCredit CAIB Securities Romania
Sursa foto: Foto: EFG Eurobank
de Catalin Ciocan    |    14 Sep 2011   •   14:04
Ioana Tanase a preluat de azi conducerea UniCredit CAIB Securities, al doilea jucator de pe piata de brokeraj la Bursa, ea parasind societatea EFG Eurobank Securities, societate pe care a condus-o in ultimii ani, potrivit unor surse din piata de capital.  

Ea il inlocuieste astfel pe Liviu Giugiumica la UniCredit CAIB, care a trebuit sa paraseasca societatea in luna mai. Pozitia lui Giugiumica fusese preluata interimar de Mariana Calenic, care pana atunci fusese directorul general adjunct al societatii. Numirea Ioanei Tanase ca director general la UniCredit CAIB Securities Romania mai are nevoie de avizul CNVM.

Ioana Tanase a fost implicata recent in pregatirea si derularea ofertei Petrom, EFG Eurobank Securities fiind parte din consortiul de brokeri care a intermediat tranzactia.  Oferta, cu o valoare estimata in jurul a 500 milioane de euro, cea mai mare din istoria Bursei de la Bucuresti,  nu s-a incheiat insa cu succes, in conditiile in care statul nu a dorit sa vanda la pretul recomandat de intermediari.

Atat UniCredit CAIB Securities, cat si EFG Eurobank Securities sunt societati de brokeraj care lucreaza preponderent cu fonduri de investitii straini, dar UniCredit are acces la o baza mai mare de investitori, situatie care se vede si din pozitiile ocupate de cele doua societati in topul brokerilor. UniCredit CAIB este pe locul al doilea de la inceputul anului, cu un rulaj total de 1,43 miliarde de lei (342 milioane de euro), in timp ce EFG Eurobank este pe locul al 11-lea, cu tranzactii de 453 milioane de lei.

EFG Eurobank Securities este parte a grupului elen EFG Eurobank, care este in plin proces de fuziune cu o alta banca greceasca, Alpha Bank. Fuziunea produce modificari la nivelul tuturor structurilor celor doua entitati. In noua banca, pozitia majoritara o vor avea actionarii Alpha Bank. Pe piata de brokeraj locala activeaza atat divizia de brokeraj a EFG, cat si cea a Alpha Bank. Brokerii de la Alpha sunt de-abia pe locul 38-lea in clasamentul de la Bursa, cu o valoare a tranzactiilor de 71,7 milioane de lei.

Ioana Tanase detinea si functia de membru in consiliul de administratie al EFG Eurobank Finance Romania, divizia de investment banking pe piata locala a grupului elen. Ea nu a putut fi contactata azi pentru comentarii.

Ioana a terminat Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul ASE, participand totodata si la un program de training organizat de Merrill Lynch. Este totodata un analist financiar certificat CFA.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close