Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Cum au ajuns brokerajul si investment bankingul de la EFG in mana unui fost director Alpha, bancherul de investitii Marian Tescaru

Cum au ajuns brokerajul si investment bankingul de la EFG in mana unui fost director Alpha, bancherul de investitii Marian Tescaru

Cum au ajuns brokerajul si investment bankingul de la EFG in mana unui fost director Alpha, bancherul de investitii Marian Tescaru
Sursa foto: Foto: financial-report.info
de Catalin Ciocan    |    14 Sep 2011   •   16:58
Grupul elen EFG Eurobank si-a unit operatiunile de investment banking si brokeraj din Romania sub conducerea lui Marian Tescaru, un bancher de investitii, care a negociat cu grecii si vanzarea propriei firme, Altria Capital, specializata in consultanta pe segmentul fuziuni si achizitii.

Tescaru conducea din vara EFG Eurobank Finance, divizia de investment banking din Romania a grupului EFG si supraveghea totodata operatiunile societatii de brokeraj.

“Job-ul meu a inceput practic de la 1 iunie. Functia mea era CEO la EFG Eurobank Corporate Finance si EFG Eurobank Securities, pozitie din care supravegheam si operatiunile de brokeraj”, a declarat Tescaru.

Pozitia de director general al EFG Eurobank Securities a fost ocupata pana recent de Ioana Tanase, ea coordonand si activitatea societatii in cadrul ofertei Petrom derulata in aceasta vara.

“Nu am fost implicat in oferta Petrom. Nu am vrut sa ma implic, deoarece de aceasta se ocupa déjà Ioana”, a precizat Marian Tescaru.
Ioana Tanase a parasit recent EFG Eurobank Securities pentru a prelua functia de director general al UniCredit CAIB Securities Romania, a doua societate de brokeraj de pe piata locala dupa tranzactiile intermediate in acest an. Divizia de brokeraj a EFG Eurobank este pe locul al 11-lea in clasamentul brokerilor, cu tranzactii de trei ori mai mici.

Tescaru a ocupat anterior si functia de director in cadrul Alpha Advisory Romania, divizia de investment banking a grupului elen Alpha Bank, care in prezent este in proces de fuziune cu EFG Eurobank. El a lucrat pentru Alpha timp de patru ani, intre 2000-2004, dupa care si-a fondat propria firma de investment banking, Altria Capital. Ulterior, Tescaru a fost contactat de EFG Eurobank la finele anului trecut, grupul elen fiind interesat de preluarea bancii de investitii fondate de acesta pentru ca in urma cu aproximativ patru luni sa preia pozitia de unde a ajuns sa coordoneze operatiunile de brokeraj si de investment banking locale ale grecilor.

Marian Tescaru a fost implicat intr-o serie de tranzactii mari de pe piata romaneasca care au vizat, printre altele, producatorul de placi ceramice Sanex Cluj-Napoca, compania farmaceutica Terapia Cluj si Smartree, un furnizorul de servicii de externalizare a activitatilor de salarizare si administrare de personal. Potrivit informatiilor de pe pagina de internet a firmei Altria Capital, Marian este si in membru in board-ul unor companii (fie ca advisor, fie ca administrator) precum Smartree Limited (Marea Britanie), Clarmon (Marea Britanie) si MediCredit Leasing (Romania). El a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti si are un MBA din partea City University din Seattle.

Pe de alta parte, grupurile financiare elene Alpha si EFG Eurobank au anuntat luna trecuta ca vor fuziona pana la finele anului, tranzactie in urma careia actionarii Alpha Bank vor avea controlul noii entitati care se creeaza pentru a rezista efectelor crizei datoriilor, ce a pus la pamant economia Greciei, tara ajunsa la cel mai slab rating din lume.
 
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close