Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Cum s-au impartit actionarii SIF Muntenia pe tranzactia Erste versus listarea BCR

Cum s-au impartit actionarii SIF Muntenia pe tranzactia Erste versus listarea BCR

Cum s-au impartit actionarii SIF Muntenia pe tranzactia Erste versus listarea BCR
de Catalin Ciocan    |    22 Sep 2011   •   13:14
Trei sferturi dintre actionarii SIF Muntenia prezenti la AGA de azi au votat in favoarea tranzactiei cu Erste Group, potrivit unor surse din piata de capital. Intalnire de azi oricum a starnit un interes redus din partea actionarilor SIF Muntenia, la AGA venind actionari care reprezentau doar 11,16% din capitalul social.

Primul punct de pe ordinea de zi referitor la mandatarea administratorului SIF Muntenia pentru a solicita Bancii Comerciale Romane si actionarului au majoritar initierea procedurilor in vederea admiterii la tranzactionare pe piata reglementata operata de BVB a actiunilor BCR, in conditiile in care, pana la aceasta data nu se finalizeaza, negocierile privind o alta modalitate de valorificare a participatiei SIF Muntenia  la Banca Comerciala Romana, in conformitate cu informarea prezentata de administratorul SIF Muntenia, a fost votat de 75% din actionarii prezenti, in timp ce restul s-au pronuntat contra.

Punctul intai a continut si o varianta B referitoare strict la la mandatarea Consiliului de administratie pentru a solicita Bancii Comerciale Romane si actionarului sau majoritar,  initierea procedurilor in vederea listarii BCR, aceasta fiind votata de 35% din actionarii prezenti, in timp ce 64,6% s-au pronuntat impotriva.

Punctul al doilea care prevedea mandatarea administratorilor pentru convocarea AGA de la BCR daca nu se finalizeaza negocierile pentru o alta alternativa a fost votat de 78% din actionarii prezenti. In acelasi timp, varianta B care excludea conditia referitoare la finalizarea negocierilor a fost votata doar de 38% dintre actionari, restul pronuntandu-se impotriva.

Similar in cazul punctului al treilea, unde se ceruse mandatarea CA-ului pentru a vota in cadrul AGA de la BCR in favoarea listarii daca nu se finalizeaza negocierile pentru o varianta alternativa de lichidizare a detinerii.
 

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close