Antena 3 Economic Biz News Burse Cutremur pe Bursa de Valori București după BREXIT

Cutremur pe Bursa de Valori București după BREXIT

24 Iun 2016   •   10:44
Cutremur pe Bursa de Valori București după BREXIT
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere puternică şedinţa de tranzacţionare de vineri, iar indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, consemna o depreciere de 6,12%, după aproximativ un sfert de oră de la debutul tranzacţiilor.

Evoluţia Bursei de la Bucureşti este în linie cu cea a burselor europene care au consemnat scăderi de peste 7% în deschiderea şedinţelor de vineri, după anunţarea rezultatelor finale ale Referendumului din Marea Britanie potrivit cărora 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului, scrie Agerpres.

Rulajul pieţei se situa la aproximativ 7,34 milioane de lei (1,62 milioane de euro) iar cele mai semnificative tranzacţii au fost realizate cu acţiunile Banca Transilvania, Romgaz şi Fondul Proprietatea.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a pierdut 5,99%, BET-NG, care arată evoluţia a 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a înregistrat o depreciere de 5,18% iar BET-FI al SIF-urilor a coborât cu 5,28%.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 5,87%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 5,82%.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close