Antena 3 CNN Economic Biz News Burse De unde vin cele 3 mil. euro obtinute in plus de SIF Muntenia: de la dividendele pe care ar fi trebuit sa le dea Erste anul viitor. Celelalte SIF-uri vor continua negocierile

De unde vin cele 3 mil. euro obtinute in plus de SIF Muntenia: de la dividendele pe care ar fi trebuit sa le dea Erste anul viitor. Celelalte SIF-uri vor continua negocierile

      De unde vin cele 3 mil. euro obtinute in plus de SIF Muntenia: de la dividendele pe care ar fi trebuit sa le dea Erste anul viitor. Celelalte SIF-uri vor continua negocierile
Sursa foto: Foto: etftrends.com
de Catalin Ciocan    |    14 Oct 2011   •   11:07
SIF-urile care nu au finalizat inca tranzactia cu Erste Group vor continua negocierile pentru a obtine o oferta chiar mai buna decat cea primita de SIF Muntenia, care a reusit sa obtina in plus 3 milioane de euro in cash fata de acordul de principiu incheiat initial cu austriecii.
 
“Si noi vom continua negocierile cu Erste Group. Iar daca noi vom reusi sa obtinem, mai mult de acea oferta va beneficia si SIF Muntenia, in conditiile in care exista aceasta clauza potrivit careia conditiile mai bune obtinute de o SIF se transfera si celorlalte SIF-uri”, a precizat Tudor Ciurezu, presedintele SIF Oltenia.
 
Suma de trei milioane de euro in cash pe care a obtinut-o SIF Muntenia in tranzactia finala cu Erste Group este echivalentul dividendelor pe care grupul austriac ar fi trebuit sa le acorde anul viitor, daca nu ar fi anuntat masurile extraordinare la nivelul bilantului, spun oficialii SIF-urilor.
 
“Banii obtinuti in plus reprezinta in principal dividendele pe care Erste Group trebuia sa le acorde anul viitor. Cand am discutat initial cu ei, au spus ca isi vor pastra politica de a acorda dividende. Insa a venit acel anunt privind masurile la nivelul bilantului care vor taia dividendele pe anul viitor”, a spus Ciurezu.
 
De altfel, Petre Szel, presedintele Muntenia Invest, societatea care administreaza portofoliul SIF Muntenia, declarase anterior ca cele trei milioane de euro au fost obtinute in plus ca urmare a masurilor anuntate de Erste la inceputul acestei saptamani.
 
Grupul austriac ar urma sa incheie anul acesta cu o pierdere de 700-800 milioane de euro fata de un profit net de 850-950 milioane de euro estimat initial si in aceste conditii nu va putea acorda dividende anul viitor.
 
SIF-urile vor primi cash si actiuni Erste Group in schimbul titlurilor BCR. In schimbul acestora, vor renunta la dreptul lor de a cere listarea BCR, precum si la orice drepturi speciale cu privire la dividendele aferente actiunilor de la BCR. SIF-urile erau indreptatite sa ceara BCR distribuirea sub forma de dividende a cel putin 40% din profitul net determinat conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS).
 

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close