Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Dow, Nasdaq urcă uşor înainte de anunţarea rezultatelor trimestriale

Dow, Nasdaq urcă uşor înainte de anunţarea rezultatelor trimestriale

Dow, Nasdaq urcă uşor înainte de anunţarea rezultatelor trimestriale
Sursa foto: piata bursiera
09 Iul 2009   •   02:44

Dow şi Nasdaq reuşesc să termine în zona verde după tranzacţionările de miercuri, după ce o creştere pe final de şedinţă le scoate din zona minimului, pe fondul speranţelor că anunţurile privind veniturile trimestriale ar putea aduce veşti bune.
În pofida revenirii de după pierderile de început de şedinţă, tonul negativ tot a caracterizat tranzacţiilor deoarece investitorii se tem că redresarea economică ar putea întârzia.
Cu toate acestea, după închiderea trnazacţiilor, gigantul de pe piaţa aluminiului Alcoa Inc a raportat pierderi trimestriale mai mici decât estimările, ceea ce a dat un ton pozitiv startului privind câştigurile trimestriale. Acţiunile sale au urcat 7 procente la 10,07 dolari.

Acţiunile au stat mult pe minus pentru mare parte a zilei deoarece investitorii se tem că recuperarea economică va dura mai mult decât se credea. Aceste temeri au trimis ţiţeiul la un minim a mai mult de şase săptămâni, în vreme ce cuprul, barometru al cererii globale, a ajuns la minimul ultimei jumătăţi delună
Indicele industrial Dow Jones a câştigat 14.81 puncte, sau 0.18 procente, la 8.178,41. Standard & Poor 500 a căzut 1.47 puncte, sau 0,17 procente, la 879,56. Nasdaq urcă un punct, sau 0.06 procente, la 1.747,17.
Indicele energetic S&P a căzut 0,1 procente, în timp ce ConocoPhillips a pierdut 1,4% la 39.44 dolari. Preţul la petrol a închis în cădere cu 4,4 procente la 60.14 dolari per baril.

Acţiunile din sectorul medical şi de consum, văzute în mod tradiţional ca mai rezistente la o economie slabă, au ajutat la creşterea indicilor bursieri, după ce Johnson & Johnson sau Merck & Co au urcat circa 1,5 procente, ceea ce a şi dus în cele din urmă Dow pe teren pozitiv.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cotatii bursiere bursa americana
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close