Antena 3 CNN Economic Biz News Burse DreamWorks Animation se mută de la NYSE la bursa Nasdaq

DreamWorks Animation se mută de la NYSE la bursa Nasdaq

DreamWorks Animation se mută de la NYSE la bursa Nasdaq
Sursa foto: compania dreamworks
14 Feb 2009   •   16:59

DreamWorks Animation SKG Inc (DWA.N) a declarat că va transfera listarea sa la piața Nasdaq de la competitorul New York Stock Exchange, parțial datorită costurilor.
Compania care a realizat "Kung Fu Panda" sau "Shrek 2" își va păstra simbolul DWA în momentul când se va începe tranzacționarea, pe 26 februarie pe piața Nasdaq, ce a încercat în mod agresiv să ia companiile de la NYSE în special prin prețuri.
Compania arăta că face schimbarea pentru a permite acționarilor de clasă A să aibă parte de cea mai avansată platformă de trading și datorită serviciilor foarte eficiente ca și cost de pe piață.
Capitalizare de piață a DreamWorks este de circa 1,93 miliarde dolari, ceea ce repreyintă o mare victorie pentru Nasdaq, cea de-a doua piață americană măsurată după valoarea companiilor listate, dar cea mai mare ca număr al societăților.
NYSE, deținută de NYSE Euronext (NYX.N), este ?sediul? companiilor mai mari și mai vechi. Anul trecut, opt companii, cu o valoare de circa 80 miliarde dolari au plecat de NYSE la Nasdaq și șapte în sens invers.
Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close