Antena 3 CNN Economic Biz News Burse E oficial! Bursa de Valori din Viena a cumpărat Bursa de la Praga

E oficial! Bursa de Valori din Viena a cumpărat Bursa de la Praga

E oficial! Bursa de Valori din Viena a cumpărat Bursa de la Praga
07 Noi 2008   •   14:17

Bursa de Valori de la Viena a anunţat, vineri, cã a achiziţionat 92,4% din acţiunile Bursei din Praga şi că va deveni acţionarul majoritar al acesteia dupã aprobarea tranzacţiei de către autorităţile competente. "Ne considerăm un investitor pe termen lung, care acţioneazã în spiritul parteneriatului. Detaliile acestui nou parteneriat vor fi stabilite împreună cu managementul Bursei de Valori Praga, în următoarele luni", a declarat, într-un comunicat, directorul general executiv al bursei vieneze, Michal Buhl.
Bursa cehă este una dintre cele mai mari din Europa Centralã şi de Est. La sfârŞitul lunii septembrie, la Praga erau listate 29 de companii, capitalizarea bursieră ridicându-se la aproape 40 de miliarde de euro. Valoarea medie a tranzacţiilor lunare derulate din ianuarie 2008 pânã în prezent este de 2,77 miliarde euro.
Bursa din Viena are participaţiile majoritare la trei alte burse de valori din Europa Centrală şi de Est. nstituţia deţine, alături de Oesterreichische Kontrollbank, 68,8% din Bursa de Valori din Budapesta, iar în iunie 2008 a achiziþionat 81,01% din Bursa de Valori din Ljubliana. Bursa de la Viena colaborează cu alte burse de valori din regiune, în principal cu cele de la Bucureşti, Sarajevo şi Banja Luka.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close