Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Erste Group: Semnarea tranzactiei cu SIF-urile depinde de procesul de adoptare a deciziilor la aceste societati. Noi speram sa aiba loc in saptamanile urmatoare

Erste Group: Semnarea tranzactiei cu SIF-urile depinde de procesul de adoptare a deciziilor la aceste societati. Noi speram sa aiba loc in saptamanile urmatoare

Erste Group: Semnarea tranzactiei cu SIF-urile depinde de procesul de adoptare a deciziilor la aceste societati. Noi speram sa aiba loc in saptamanile urmatoare
de Catalin Ciocan    |    28 Sep 2011   •   16:28
Austriecii de la Erste Group spera sa incheie in saptamanile urmatoare tranzactia prin care vor prelua actiunile detinute de SIF-uri la BCR. vor semna cu fiecare SIF contractul prin care vor prelua actiunile detinute de aceste societati la BCR pe masura ce procesul de adoptare a deciziile la societatea respectiva se incheie.

“Semnarea propriu zisa depinde de procesul de adoptare a deciziilor de la SIF-uri, dar speram sa aiba loc saptamanile urmatoare. Tranzactia se va semna cu fiecare SIF participant pe masura ce procesul de adoptare a deciziilor la respectivul SIF se incheie”, au precizat reprezentantii Erste Group.

Trei dintre SIF-uri, Moldova, Muntenia si Oltenia, au deja acceptul actionarilor pentru a incheia tranzactia cu Erste dupa votul de saptamana din Adunarile Generale convocate de aceste societati. SIF Transilvania a convocat, la randul ei, o AGA la sfarsitul lunii octombrie, in timp ce SIF Banat-Crisana a fost obligata ieri, de CNVM, sa ceara un punct de vedere din partea actionarilor in ceea ce priveste pachetul de la BCR in urmatoarele 45 de zile.

Oficialii SIF Moldova au precizat recent ca nu se grabesc sa incheie acordul cu Erste, in conditiile in care mai au unele aspecte de clarificat. Astfel, potrivit acestora, in oferta primita de SIF Moldova, optiunea de a vinde actiunile expira in 2012, desi in comunicatele oficiale austriecii au precizat ca aceasta optiune este valabila si in 2013. Daca ar fi valabila doar anul viitor, SIF-urile nu si-ar putea vinde toate actiunile de la BCR, in conditiile in care nu pot instraina mai mult de 20% din activele imobilizate minus creante pe parcursul unui exercitiu financiar fara aprobarea actionarilor. 

 “Oferta noastra este identica pentru toate cele 5 SIF-uri, ramane ca SIF Moldova sa isi clarifice aspectele asupra carora au nelamuriri”, au comentat reprezentantii Erste.   
Conducerea grupului austriac a mentionat azi ca tranzactia cu SIF-urile poate sa mearga mai departe dupa votul actionarilor de la cele trei SIF-uri.
 
Oficialii Erste Group spun ca tranzactia cu SIF-urile poate sa mearga mai departe dupa votul actionarilor de la SIF Moldova, Muntenia si Oltenia.
 
“Este o decizie buna pe termen lung pentru strategia de investitii a SIF-urilor si, prin urmare, pentru actionarii societatilor de investitii financiare. Acestea investesc intr-o companie care ofera oportunitati foarte variate pe pietele mature, dar si emergente", a spus Manfred Wimmer, directorul financiar al Erste Group.
 
Erste Group a anuntat pe 14 septembrie incheierea unui acord de principiu cu patru SIF-uri, prin care ar urma sa achizitioneze o 24,12% din actiunile dela BCR. Dupa finalizarea proceselor de aprobare de la SIF-urile participante, achizitia va fi executata printr-o serie de tranzactii. SIF Moldova poate subscrie la acelasi acord. SIF-urile ar urma primeasca fiecare in cash cate 26 milioane de euro si alte 82 milioane de euro in actiuni Erste.  

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close