Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Erste Group: Tranzactia cu SIF-urile poate sa mearga mai departe. Actionarii SIF-urilor au luat o decizie buna

Erste Group: Tranzactia cu SIF-urile poate sa mearga mai departe. Actionarii SIF-urilor au luat o decizie buna

Erste Group: Tranzactia cu SIF-urile poate sa mearga mai departe. Actionarii SIF-urilor au luat o decizie buna
de Catalin Ciocan    |    28 Sep 2011   •   11:34
Oficialii Erste Group spun ca tranzactia cu SIF-urile poate sa mearga mai departe dupa votul actionarilor de la SIF Moldova, Muntenia si Oltenia.
 
 "Salutam rezultatul adunarilor actionarilor SIF Oltenia si SIF Muntenia, care permite ca tranzactia cu Erste sa mearga mai departe. Este o decizie buna pe termen lung pentru strategia de investitii a SIF-urilor si, prin urmare, pentru actionarii societatilor de investitii financiare. Acestea investesc intr-o companie care ofera oportunitati foarte variate pe pietele mature, dar si emergente", a declarat Manfred Wimmer (foto), directorul financiar al Erste Group.
 
"De asemenea, suntem multumiti ca actionarii SIF Moldova au dat managementului posibilitatea de a incheia acelasi acord, ceea ce permite o abordare uniforma pentru toate partile implicate: SIF-uri, BCR si Erste Group, avand in vedere ca si termenii acordului sunt identici pentru toate cele 5 SIF-uri", a adaugat acesta.
 
Erste Group a anuntat pe 14 septembrie incheierea unui acord de principiu cu patru societati de investitii financiare (SIF), actionari minoritari la Banca Comerciala Romana (BCR) - SIF Banat Crisana, SIF Transilvania, SIF Munteania si SIF Oltenia (SIF-uri participante) - prin care grupul austriac va achizitiona o participatie de 24,12% la BCR. Dupa finalizarea proceselor de aprobare de la SIF-urile participante, achizitia va fi executata printr-o serie de tranzactii. SIF Moldova poate subscrie la acelasi acord.
 
Termenii financiari ai acordului:
      *  Actiuni Erste Group la schimb pentru maximum 2.060.418.750 actiuni BCR, la un raport de schimb 1:127,9583
      * Numerar pentru maximum 424.190.702 actiuni BCR la un pret de RON 1,0385 per actiune
      * Numerar pentru maximum 133.676.584 actiuni-profit BCR 2011 cu o valoare nominala de 0,1 RON/ actiune

SIF-urile ar urma astfel sa primeasca fiecare in cash cate 26 milioane de euro si alte 82 milioane de euro in actiuni Erste.


 


×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close