Euro scade pe piețele internaționale după anularea unei întâlniri a miniștrilor de Finanțe europeni

de N.B.    |    25 Oct 2011   •   19:55
Euro scade pe piețele internaționale după anularea unei întâlniri a miniștrilor de Finanțe europeni Foto: ibtimes.com

Euro a scăzut, marți, după ce anularea unei întâlniri a miniștrilor de Finanțe europeni a crescut îngrijorările potrivit cărora sumit-ul UE nu va reuși să producă un plan pentru rezolvarea crizei datoriei publice, informează Reuters.

Creșterile de pe piețele internaționale au fost temperate de posibilitatea ca liderii UE să nu ajungă la niciun acord în timpul summit-ului de miercuri.

Euro a scăzut pe bursa de la New York, după ce întâlnirea miniștrilor de Finanțe europeni a fost anulată pe motiv că nu au fost stabilite detaliile care urmau să fie discutate. În contextul volatil al situației din Europa, această anulare a fost suficientă pentru a trimite acțiunile de pe bursa americană și moneda europeană unică în picaj.

Anularea acestei întâlniri înseamnă amânarea unei rezolvări a crizei, ceea adaugă elemente de nesiguranță pe piețele internaționale, susțin specialiștii americani.

Euro a crescut în mod constant de când șefii de stat europeni au ajuns aproape de a încheia un acord privind reacpitalizarea băncilor.

Parteneri
x close