Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Goldman Sachs: Piata a reactionat exagerat la anuntul Erste Bank. Noi ne mentinem recomandarea de "cumparare" si vedem un potential de crestere de 85%

Goldman Sachs: Piata a reactionat exagerat la anuntul Erste Bank. Noi ne mentinem recomandarea de "cumparare" si vedem un potential de crestere de 85%

Goldman Sachs: Piata a reactionat exagerat la anuntul Erste Bank. Noi ne mentinem recomandarea de "cumparare" si vedem un potential de crestere de 85%
Sursa foto: Sursa: Goldman Sachs
de Catalin Ciocan    |    11 Oct 2011   •   11:55
Analistii bancii de investitii americane Goldman Sachs si-au reiterat recomandarea de “cumparare” a actiunilor Erste Group (EBS), considerand ca investitorii au reactionat exagerat la masurile radicale la nivelul bilantului anuntate ieri de grupul austriac si care au coborat pretul titlurilor la bursa de la Viena cu peste 13%.

“Credem ca decizia bancii de a taia la zero dividendele, de a finanta exercitiu de clean-ul foarte extins o va lasa cu un indice Core Tier 1 de 9,2% (similar cu estimarea noastra anterioara) si doar cu o usor scazuta profitabilitate pe termen lung”, au precizat analistii Goldman Sachs, intr-o nota transmisa ieri.

In acelasi timp, analistii cred ca reducerea expunerii pe tarile PIIGS (Portugalia, Italia, Irlanda, Grecia si Spania), reevaluarea portofoliului de Credit Default Swap (CDS) si provizioanele de risc suplimentare de 450 milioane de euro constituite ca urmare a expunerii din Ungaria, ar trebui sa inlature cateva din obstacolele principale pe care banca le are de infruntat.

“Anuntul privind aceasta substantiala reducere a valorii contabile si pierderea probabila pentru intreg anul sunt in mod clar negative. Totusi, noi credem ca actiunile isi vor reveni, atata timp cat in urmatoarele seturi de rezultate va deveni evident ca cele mai mult dintre masurile luate nu vor avea un impact asupra capitalului bancii. Mai mult, nici una dintre masurile anuntate nu afecteaza perspectiva structural pe termen lung (in afara de operatiunile din Ungaria, unde noi credem ca banca este acum plasata corespunzator pentru a trece cu bine de viitoarele obstacole)”, au mentionat analistii de la Goldman Sachs.

Banca de investitii americana are un pret-tinta la 12 luni de 34 euro/actiune pentru titlurile Erste Group, cu circa 85% mai mare fata de pretul la care se tranzactioneaza azi actiunile la bursa de la Viena. Actiunile grupului austriac se tranzactioneaza si azi in scadere, cu peste 2% fata de ultimul pret de ieri.

Evolutia actiunilor Erste Group este foarte importanta si pentru investitorii in SIF-uri, in conditiile in care aceste societati urmeaza sa primeasca actiuni ale grupului austriac in locul detinerilor de la BCR. Fiecare SIF ar urma sa detina in final cate 1% din Erste Group.
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close