Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Grupul elvetian Ameropa negociaza preluarea Azomures. Actiunile sar cu 25% la Bursa

Grupul elvetian Ameropa negociaza preluarea Azomures. Actiunile sar cu 25% la Bursa

Grupul elvetian Ameropa negociaza preluarea Azomures. Actiunile sar cu 25% la Bursa
Sursa foto: Sursa: BVB
de Catalin Ciocan    |    31 Oct 2011   •   10:31
Grupul elvetian Ameropa negociaza preluarea firmelor Eurofert si Azomures Holdings, care controleaza producatorul de ingrasaminte chimice Azomures Targu-Mures (AZO), potrivit unui anunt facut la Bursa de conducerea Azomures.

Negocierile sunt caracterizate ca fiind intr-un stadiu “relativ avansat” si s-ar putea finaliza sau nu prin preluarea de catre Ameropa a controlului asupra celor doua companii, care in prezent sunt detinute de investitori turci.

Oficialii Azomures au precizat, in raportul transmis la Bursa, ca o astfel de preluare este conditionata de autorizarea corespunzatoare a “ concentrarii economice”, aceasta fiind o conditie suspensiva pentru finalizarea tranzactiei.
Azomures controleaza si operatorul portuar Chimpex Constanta (CHEM), in timp ce Ameropa a preluat in ultimii ani traderul de cereale Comcereal Constanta (in prezent Ameropa Grains).

Producatorul de ingrasaminte chimice valoreaza pe Bursa 118 milioane de euro. Anterior acestui anunt, actiunile companiei crescusera cu  75% de la inceputul anului.  Azi, dupa anuntul facut la Bursa, pretul actiunilor Azomures a sarit cu 25%, nemaifiind nici un ordin la vanzare.

Azomures obtinuse la jumatatea anului un profit record de 163,2 milioane de lei (39 milioane de euro), mai mare decat tot castigul pe parcursul anului trecut. Compania a beneficiat in ultimul an de cererea mare pentru ingrasaminte. Vanzarile Azomures au crescut in primul semestru cu peste 60%, pana la aproape 900 milioane de lei (210 milioane de euro).



×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close