Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Investitorii pierd încrederea în redresarea economică: bursa scade

Investitorii pierd încrederea în redresarea economică: bursa scade

Investitorii pierd încrederea în redresarea economică: bursa scade
Sursa foto: bursa sua
19 Mai 2010   •   02:34

Acţiunile au căzut, marţi, trase în jos de consolidarea reglementării financiare, ce s-a adunat la preocuparea pentru sustenabilitatea redresării globale.
La Washington, câţiva republicani vor vota alături de democraţi pentru a încheia marile reforme ale reglementării financiare, arăta liderul majorităţii din Senatul SUA, Harry Reid .
Oficialii din Germania au adăugat o doză de incertitudine când au interzis vânările scurte goale în pachete ale celor mai importante 10 instituţii financiare. Operaţiunea în cauză se referă la momentul când un investitori vinde acţiuni fără a le împrumuta mai întâi.
Euro a atins un minim al ultimilor patru ani duăă anunţ şi pe fondul că marile reduceri ale bugetelor va afecta creşterea în zona euro.
Indicele industrial Dow Jones a căzut 114.88 puncte, sau 1.08 procente la 10510.95. Standard & Poor 500 a pierdut 16.14 puncte sau 1.42 la sută la 1120,80. Nasdaq Composite a închis în scădere cu 36.97 puncte, sau 1.57 procente,la 2317.26.
Un mare impuls spre creştere a venit după închidere, totuşi, când Hewlett-Packard Co a raportat rezultate peste estimări pe fondul cererii pentru PC şi servere. Acţiunile HP au urcat 2,5 la sută la 47.97 dolari.
Pachetele financiare au condus căderea în timpul şedinţei, cu indicele financiar S&P, GSPF, în scădere cu 2.8 procente. JPMorgan Chase & Co a scăzut cu 2.1 la sută la 39.00 dolari.
Acţiunile companiilor tehnologice, care se bazează masiv pe vânzările externe, au fost, de asemenea, printre marii perdanţi. Indicele acţiunilor pe semiconductori, .SOXX, a alunecat 2,9 la sută, iar Intel Corp a pierdut 2,7 procente la 21.43 dolari.
La preocuparea privind creşterea s-a adăugat şi perspectiva precaută a retailerilor, inclusiv Wal-Mart (WMT.N), care semnala că redresarea consumului nu este atât de puternică pe cât se spera.
Wal-Mart Stores Inc, cel mai mare retailer din lume, a raportat rezultate peste aşteptări. Acţiunile au urcat cu 1.8 procente la 53.70 dolari.
Cu toate acestea, indicele de retail, .RLX, a pierdut 2.5 la sută, în timp ce TJX Cos Inc (TJX.N) a alunecat 3.5% la 43.68 dolari, după o estimare ce oferea o perspectivă sumbră.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close