Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Investitorii români vor putea cumpăra acţiuni Facebook la BVB începând de vineri

Investitorii români vor putea cumpăra acţiuni Facebook la BVB începând de vineri

Investitorii români vor putea cumpăra acţiuni Facebook la BVB începând de vineri
Sursa foto: Foto: slashgear.com
07 Dec 2012   •   09:06

Investitorii români vor putea cumpăra acţiuni Facebook la Bursa de Valori Bucureşti începând de vineri, în cadrul secţiunii internaţionale a sistemului alternativ de tranzacţionare /ATS/ al BVB, informează Agerpres.

Titlurile Facebook vor fi lansate la tranzacţionare în cadrul Târgului de investiţii la Bursă, organizat în perioada 7 - 8 decembrie de casa de brokeraj Tradeville.

Facebook devine astfel a 26-a companie de pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucureşti, pentru care Tradeville acţionează ca market maker (furnizor de lichiditate/formator de piaţă).

Evoluţia ascendentă a veniturilor şi acţiunilor celei mai mari reţele de socializare, Facebook, depinde de eforturile managementului de a dinamiza activitatea companiei, potrivit raportului de evaluare realizat de Departamentul de Analiză al casei de brokeraj Tradeville.

Facebook a înregistrat în luna septembrie un număr impresionant de 1,007 miliarde de utilizatori (circa 1/7 din populaţia planetei), în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din care 584 milioane au accesat zilnic site-ul de socializare, în creştere cu 28%.

Compania Facebook a fost listată pe 18 mai 2012, într-una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale din istoria pieţelor americane.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close