Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Investitorii se tem că criza din Grecia s-ar putea extinde

Investitorii se tem că criza din Grecia s-ar putea extinde

Investitorii se tem că criza din Grecia s-ar putea extinde
Sursa foto: bursa
05 Mai 2010   •   02:47

Investitorii au renunţat la acţiuni, marţi, în cea mai grea şedinţă pe Wall Street în trei luni, pe fondul temerilor că chiar şi cu planul de salvare pentru Grecia, criza datoriilor din Europa s-ar putea extinde la alte economii slabe din zona euro.
Vânzările au ilustrat valul de teamă ce a cuprins pieţele financiare, investitorii temându-se că criza din Europa ar putea deturna redresarea economiei globale.

Marii exportatori spre Europa, inclusiv companiile tehnologice şi industriale s-au prăbuşit, cu Hewlett-Packard minus 3,9 la sută la 50.64 dolari, iar Caterpillar Inc în scădere 4.6 procente la 66.70 dolari.
Acţiunile la materialele de bază au căzut după ce euro a atins minimul anului în faţa dolarului.
Indicele industrial Dow Jones a pierdut 225.06 puncte, sau 2.02 procente la 10.926,77. Standard & Poor 500 a căzut 28.66 puncte, sau 2.38 la sută la 1173.60. Nasdaq Composite a închis pe minus cu 74.49 puncte, sau 2.98 la sută la 2424.25.
Companiile aeriene au fost puternic afectate, indicele Arca Airline pierzând 5,4 la sută.
Datele încurajatoare despre economia americană în producţie şi sectorul imobiliar nu au reuşit să se oglindească în tranzacţii. Rapoartele arată că noile comenzi primite de fabricile americane în martie au crescut neaşteptat, iar vânzările de case au crescut la un record al ultimilor cinci luni.
Pe partea pozitivă, venituri mai mari decât aşteptările ale producătorilor de medicamente Merck & Co Inc şi Pfizer Inc au crescut acţiunile elor două cu 1.5, respectiv două procente
Wal-Mart Stores Inc a fost singurul celălalt pachet care a urcat, cu 0,5 procente la 54.02 dolari.
După închidere, conglomeratul media News Corp a raportat profit trimestrial mai mare decât se aştepta, în special datorită îmbunătăţirii pieţei de publicitate, unor performanţe mai bune ale reţelelor de cablu şi filmului "Avatar.
Acţiunile News Corp au crescut iniţial cu peste patru procente după anunţ, dar au pierdut apoi 3,6 la sută la 14.85 dolari.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close