Antena 3 CNN Economic Biz News Burse O nouă criză financiară este iminentă

O nouă criză financiară este iminentă

O nouă criză financiară este iminentă
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Mai 2011   •   13:33

Preşedintele executiv pentru pieţe emergente la Templeton Asset Management, Mark Mobius, susţine că o nouă criză financiară este iminentă. Acesta argumentează că problemele care au cauzat turbulenţele din ultimii ani nu au fost rezolvate, scrie Mediafax.

Mobius a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, că există în continuare volatilitate şi o situaţie de criză pe burse din cauză că valoarea totală a derivatelor la nivel mondial depăşeşte produsul intern brut la nivel global.

Criza financiară globală declanşată cu trei ani în urmă, odată cu falimentul băncii de investiţii Lehman Brothers, a fost cauzată parţial de proliferarea produselor financiare derivate bazate pe pachete de credite ipotecare subprime de pe piaţa americană.

Indicele MSCI al acţiunilor din întreaga lume a căzut cu 38% în primele şase luni de la falimentul Lehman. Îngheţarea pieţelor de credit a determinat băncile centrale din întreaga lume să injecteze sume uriaşe de bani în sistemul financiar pentru a încuraja creditarea şi a stimula creşterea economică.   



×
Subiecte în articol: criza economica Lehman Brothers
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close