Antena 3 CNN Economic Biz News Burse O nouă săptămână tensionată pe pieţele financiare: Bursele asiatice au deschis pe plus

O nouă săptămână tensionată pe pieţele financiare: Bursele asiatice au deschis pe plus

O nouă săptămână tensionată pe pieţele financiare: Bursele asiatice au deschis pe plus
Sursa foto: Foto: dictionarfiscal.ro
15 Aug 2011   •   12:31

O nouă săptămână instabilă este aşteptată pe pieţele financiare din întreaga lume. Ochii tuturor sunt aţintiţi asupra burselor. În aceastădimineaţă, principale burse asiatice au început pe plus, chiar dacă principalul indicele japonez a deschis sesiune într-o uşoară pierdere.

Preşedintele Băncii Mondiale a avertizat asupra faptului că bursele au intrat într-o nouă zonă de pericol economic. Oficialul a subliniat că investitorii şi-au pierdut încrederea în unele dintre cele mai importante ţări din punct de vederea economic.

În opinia lui Robert  Zoellick, pierderea încrederii investitorilor în unle dintre ţările cheie ale economiei mondiale, dar şi fragila revenire pe linia de plutire a Statelor Unite şi Europei a făcut ca întreaga economie mondială să se afle în pragul unei noi crize financiare.  

Zoellick consideră că economia a ajuns în acestă situaţie şi din cauza faptului că guvernele lumii nu au luat problema datoriei publice în serios. 
Procesul în ceea ce priveşte datoria publică, dar mai mult decât acesta, cel al unor probleme de competitivitate s-a rezolvat prea târziu.

Pieţele financiare din toată lumea s-au prăbuşit săptămâna trecută, din cauza retrogradării ratindului de ţară al Satetor Unite, dar şi a problemelor principalelor bănci franceze. Mai mult, Italia a anunţat în acest weekend că va aproba un nou plan de austeritate.

În încercarea de a rezolva situaţia dificilă a economiei europene, preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel se vor întâlni mâine la Paris.

×
Subiecte în articol: burse asia criza economica
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close