Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Oferta imbunatatita a austriecilor: SIF Muntenia mai obtine in plus peste 3 milioane de euro in cash de la Erste in schimbul actiunilor de la BCR

Oferta imbunatatita a austriecilor: SIF Muntenia mai obtine in plus peste 3 milioane de euro in cash de la Erste in schimbul actiunilor de la BCR

Oferta imbunatatita a austriecilor: SIF Muntenia mai obtine in plus peste 3 milioane de euro in cash de la Erste in schimbul actiunilor de la BCR
Sursa foto: Foto: Erste Group
de Catalin Ciocan    |    14 Oct 2011   •   10:08

SIF Muntenia (SIF4) a semnat ieri cu Erste Group documentele aferente tranzactiei prin care isi vinde actiunile de la BCR, contractul final prevazand ca societatea de investitii va incasa in plus peste 3 milioane de euro in cash de la austrieci fata de acordul initial.

 
Informatia privind semnarea acordului si oferta imbunatatita primita de SIF Muntenia a fost anuntata de antena3.ro cu o zi inainte de semnarea propriu-zisa a contractelor.
 
SIF Muntenia ar urma astfel sa primeasca 16,3 milioane de euro in cash si 2,5 milioane de actiuni Erste, care valoreaza in prezent circa 43 milioane de euro.
 
“Prin aceasta tranzactie, SIF4 dezinvesteste aproape 60% din participatia in BCR, in timp ce pentru restul de actiuni are o optiune de vanzare care poate sa fie exercitata pana in 2013. Pe baza acestor date estimam ca randamentul dividendului in 2011 va fi de 14%”, au estimat analistii de la Raiffeisen Capital & Investment.  

De oferta in cash imbunatatita a austriecilor vor beneficia si celelalte SIF-uri.
 
“Am obtinut in cash peste 3 milioane de euro in plus fata de oferta initiala, ca urmare in principal a masurilor anuntate de Erste la nivelul bilantului care ii vor duce pe pierdere in acest an. A contat si majorarea de capital care urmeaza sa fie facuta la BCR, dar mai putin”, a comentat Petre Szel, presedintele Muntenia Invest, societatea care administreaza portofoliul SIF Muntenia.
 
Grupul austriac anuntase la inceputul saptamanii  serie de masuri radicale in ceea ce priveste expunerea pe statele periferice din zona euro si operatiunile din Ungaria si Romania, in conditiile in care sperantele pe care si le punea in gasirea unei solutii la criza datoriilor suverane au scazut considerabil in ultimele doua saptamani.

Masurile luate ar urma sa transforme profitul de circa 700 milioane de euro din primele noua luni intr-o pierdere de 910-970 milioane de euro. In aceste conditii, Erste Group estima ca va incheia 2011 cu o pierdere neta de 700 – 800 mil. euro (fara impactul masurilor extraordinare se estima un profit net de aprox. 850 – 950 mil. euro) si astfel nu va acorda dividende anul viitor.
 

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close