Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Optimismul Chinei ridică acţinile din energie şi metale de bază în SUA

Optimismul Chinei ridică acţinile din energie şi metale de bază în SUA

Optimismul Chinei ridică acţinile din energie şi metale de bază în SUA
Sursa foto: nasdaq
05 Mar 2009   •   03:18

Acţiunile bursiere americane şi-au revenit miercuri, punând capăt celor cinci zile negative, după ce pachetul chinez de stimulare economică a încurajat investitorii să se îndrepte spre acţiuni din energie şi resurse naturale.

Astfel, veştile că China va creşte cheltuielile pentru infrastructură şi producţie a dus preţurile la petrol şi metale mai sus, reuşind să ridice piaţa după ce a ajuns la limita a 12 ani atinsă cu o zi mai devreme.

General Electric (GE.N) a fost unul din puţinele nume mari care au încheiat ziua în cădere, cu 4,6 procente, la 6,69 dolari, aceasta fiind deja a patra zi negativă deoarece investitorii se tem că divizia financiară ar putea ameninţa întreaga companie. În total GE a pierdut 21 de procente în această săptămână.

Caterpillar Inc (CAT.N), component al Dow, mare exportator în China şi fabricant de echipament minier a crescut 13,2 procente, la 25,44 dolari.

Indicele industrial Dow Jones a crescut 149,82 puncte, sau 2,23 procente, la 6.875,84. Standard & Poor's 500 a câştigat 16,54 puncte, sau 2,38 procente, la 712,87. Indicele Nasdaq a crescut 32,73 puncte, sau 2,48 procente, la 1.353,74.
Oricum revenirea de miercuri este una modestă, dacă se are în vedere că declinul a fost de peste 21 procente de la începutul anului pentru Dow şi S&P. Pe de altă parte, grupul financiar a fost singurul din cele 10 sectoare ale S&P care a încheiat în cădere, cu 0,8%.

Analiştii apreciază că au rămas încă valabile îngrijorările privind soarta sectorului financiar. Pe lângă GE, alte patru mari companii în declin au fost toate financiare, cu JPMorgan Chase reuşind performanţa zilei, cu minus 8,1 procente, la 19,30 dolari.


Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close