Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Petrolul a pierdut aproape patru procente

Petrolul a pierdut aproape patru procente

Petrolul a pierdut aproape patru procente
Sursa foto: platforma petroliera
01 Sep 2009   •   16:00

Preţul la petrol a pierdut aproape patru procente ajungând sub 70 de dolari barilul, pe fondul temerii că o scădere a împrumutului bancar pe piaţa chineză a temperat optimismul legat de ritmul recuperării economice.

Piaţa SUA a închis în scădere cu 2.78 dolari, sau 3.8 procente, la 69.96 dolari barilul. Iar la Londra, ţiţeiul Brent a închis în cădere cu 3.14 dolari la 69.65 dolari barilul.

Principalul indice al Chinei a piedut 6.74% în timpul şedinţei de tranzacţionare de luni, la minimul ultimilor trei luni, cădere alimentată de preocuparea că guvernul de la Beijing încearcă să modereze creşterea economică şi să înăbuşe speculaţiile pe piaţa bursieră prin limitarea împrumutului bancar.
Piaţa europeană şi cea americană au pierdut puncte la rândul lor.

Temerile legate de economia chineză, cel de-al doilea mare consumator de ţiţei, au afectat şi pieţele bursiere asiatice.
Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol se va întâlni pe 9 septembrie la Voena pentru a analiza producţia, iar mai mulţi oficiali arătau că este foarte probabil ca ţintele de producţie să rămână neschimbate.
Deşi OPEC a stabilit o scădere cu 4,2 milioane de barili pe zi a producţiei, şi a menţinut ţintele de livrare pentru 2009, de fapt producţia a crescut în ultimele luni, potrivit statisticilor.

Ca o confirmare a tendinţei, Abu Dhabi, principalul producător din Emiratele Arabe Unite, şi membru OPEC, va creşte livrările pentru Asia în octombrie, a anunţat compania petrolieră de stat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close