Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Piaţa a înregistrat fluctuaţii, dar a crescut uşor

Piaţa a înregistrat fluctuaţii, dar a crescut uşor

Piaţa a înregistrat fluctuaţii, dar a crescut uşor
Sursa foto: bursa
26 Mar 2009   •   03:20

Acţiunile pe piaţa bursieră americană au urcat uşor pe finalul tanzacţionării, după ce au părut date încurajatoare despre piaţa imobiliară şi cea de bunuri de folosinţă îndelungată.
Piaţa a fost volatilă deoarece cererea scăzută pentru obligaţiunile americane au reprezentat un duş rece pe câştigul iniţal iniţiat de datele economice optimiste. Spre finalul tranzacţionării, dezamăgirea a dispărut, iar investitorii au pariat că piaţa economia se îmbunătăţeşte şi acţiunile vor continua să crească după ce au atins minimul ultimilor 12 ani.
Acţiunile constructorilor de case .DJUSHB au crescut 2,2 procente după ce vânzările de case noi au crescut în cel mai rapid ritm din ultimele 10 luni în luna februarie. De asemenea, piaţa de consum a crescut, cu McDonald's Corp înregistrând un plus de 2,9 procente.

Marii producători, precum Boeing Co, au crescut după ce comenzile din SUA pentru bunuri de folosinţă îndelungată au primit un impuls.
Indicele industrial Dow Jones .DJI a câştigat 89,84 puncte,sau 1,17 procente, la 7.749,81. Standard & Poor 500 .SPX a urcat 7,76 puncte, sau 0,96 procente, la 813,88. Indicele Nasdaq a luat un plus de 12,43 puncte, sau 0,82 procente, la 1.528,95.
Acum Dow a urcat 18,37 procente de la minimul ultimilor 12 ani atins pe 9 martie. 20 din cele 30 de cotaţii ce compun indicele bursier au crescut miercuri.
Sentimentul că sistemul bancar se stabilizează a fost întărit după ce şeful Bank of America Corp, Kenneth Lewis, a declarat că banca doreşte să înceapă a plăti din cele 45 de miliarde dolari din ajutorul de stat.

Acţiunile Bank of America Corp au crescut 7,7 procente la 7,70 dolari, în vreme ce JPMorgan Chase & Co cu 8,9% la 28,56 dolari.
La jumătatea şedinţei, cererea scăzută pentru obligaţiuni de stat de 34 de miliarde dolari au înregistrat o uşoară scădere, alimentând temerile privind cererile pentru acestea, după ce Marea Britanie nu a reuşit să obţină o cerere pe măsură, pentru prima dată din 2002.
Se estimează că SUA va vinde obligaţiuni de 2 trilioane de dolari în acest an.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close