Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Piaţa alunecă, precauţia fiind mai puternică decât rapoartele cu venituri

Piaţa alunecă, precauţia fiind mai puternică decât rapoartele cu venituri

Piaţa alunecă, precauţia fiind mai puternică decât rapoartele cu venituri
Sursa foto: bursa americana
27 Ian 2010   •   02:37

Acţiunile americane au alunecat marţi, spre finalul şedinţei din cauza trepidaţiilor de pe piaţa dezvoltărilor politice şi de reglemetare. Astfel, câştigurile s-au diminuat după ce investitorii au devenit precauţi înaintde anunţul Rezervei Federale - Fed privind politica şi Mesajul despre starea naţiunii al lui Barack Obama de miercuri seară.
Comisia pentru piaţă deschisă a Fed a început marţi o şedinţă de două zile în care se aşteaptă să se producă unele shimbări politice, fiind aşteptate anunţuri privind dobânda cheie şi economia.
În plus, analistul economist Kenneth Polcari, director al ICAP Equities din New York, sublinia că "oamenii sunt mult mai interesaţi de ce are de spus preşedintele- cum va fi prezentarealui, va schimba mesajul, va rămâne fidel valorilor cu care a candidat, va recurge la un vot mai populist?"
Indicele industrial Dow Jones a alunecat 2.57 puncte, sau 0.03 procente, la 10194.29. Standard & Poor 500 a pierdut 4.61 puncte, sau 0.42 la sută, la 1092.17. Nasdaq Composite a căzut 7.07 puncte, sau 0.32 procente la 2203.73.
După închidere, Yahoo Inc a raportat venituri pe T4 în linie cu estimările Wall Street şi a prevăzut venituri pe trimul trimestru mai mari decât cele de anul trecut. Compania a urcat 1.9 procente la 16.30 dolari.
Pe de altă partem, Verizon Communications Inc a fost al doilea mare perdant pe Dow dipă ce a recunoscut că se aşteaptă la o redresare mai lentă decât se estima. Acţiunile saleau pierdut 1.6 procente la 30.17 dolari.
Un număr de companii au afişat însă raporturi pozitive. Travelers a fost performerul absolut pe Dow, plus 2.7 procente la 50.23 dolari, după ce asiguratorul a anunţat profit peste estimările Wall Street.

Apple a urcat 1.5 procente la 205.94 dolari, fiind cel mai bun pe Nasdaq, urmat de Microsoft Corp, plus 0.7 la sută la 29.50 dolari, companie ale cărei rezultate sunt aşteptate în această săptămână.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close