Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Piaţa de capital europeană, în creştere, pe fondul speranţelor privind salvarea zonei euro

Piaţa de capital europeană, în creştere, pe fondul speranţelor privind salvarea zonei euro

Piaţa de capital europeană, în creştere, pe fondul speranţelor privind salvarea zonei euro
Sursa foto: Foto: Antena 3
05 Dec 2011   •   10:51

Creşteri importante pe piaţa de capital europeană. Bursele europene au deschis luni în urcare, după ce au crescut săptămâna trecută cu 8,5%, datorită speranţelor pentru soluţionarea crizei euro, inforemază Mediafax.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,7% până la ora 8:03 GMT (10:03 ora României).

Şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a crescut cu 0,59% la deschiderea şedinţei, într-o piaţă care a urmat linia marilor burse externe, însă pe o lichiditate redusă.

Totodată, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 1,63%.

La ora 10:30, indicele extins al Bursei, BET-XT, care reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi FP, se plasa cu 1,05% peste nivelul anterior.

De asemenea, Guvernul italian a adoptat duminică un pachet de măsuri de austeritate de 30 miliarde euro, pe care îl va prezenta luni în Parlament, calmând într-o oarecare măsură temerile din pieţe privind situaţia financiară a ţării.

Creşterea pe piaţa de capital europeană vine în contextul întâlnirii de la Paris a preşedintelui francez Nicolas Sarkozy cu cancelarul german Angela Merkel, unde se vor discuta propunerile franco-germane pentru modificarea legislaţiei UE, în vederea introducerii unui control strâns al bugetelor naţionale în zona euro.

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy Angela Merkel
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close