Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Pierderi de 2,5% în deschiderea şedinţei de tranzacţionare a principalelor burse europene

Pierderi de 2,5% în deschiderea şedinţei de tranzacţionare a principalelor burse europene

Pierderi de 2,5% în deschiderea şedinţei de tranzacţionare a principalelor burse europene
20 Noi 2008   •   22:41

Cele mai importante burse europene au coborât cu până la 2,5% la deschiderea şedinţei de tranzacţionare de joi, ca urmare a impactului problemelor economiei mondiale asupra sectorului bancar şi a scăderii cotaţiilor companiilor producătoare de bunuri de consum, informează Reuters.
. Indicele FTSE 100 a scăzut cu 1,7%, DAX al bursei de la Frankfurt a pierdut 2,5%, iar indicele bursei din Paris, CAC 40, a cedat cu 2%.
La ora 8.05 GMT, indicele FTSEurofirst 300, al celor mai importante companii europene listate, a scăzut cu 2,2%, la 794,2 puncte, după ce, miercuri, a atins cel mai redus nivel din ultimii cinci ani şi jumătate.
Cele mai mari pierderi au fost înregistrate în sectorul bancar, acţiunile grupului american Citigroup prăbuşindu-se miercuri cu aproximativ 23%.
Dexia a pierdut 7%, Fortis 10,5%, Barclays 4,5%, HBOS 5,8% şi UBS 7,2%.
"După ce am văzut Lehman şi Merril Lynch prăbuşindu-se anul acesta, situaţia dificilă în care se zbate Citigroup va fi greu de suportat", a declarat Chris Hossain, manager pentru achiziţi la compania de brokeraj ODL Securities.
Sectoarele energetic şi minier au avut, de aemenea, de pierdut, dar într-o proporţie mai mică.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scaderi la burse
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close