Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Presedintele Bursei: M-a surprins declaratia lui Radu Georgescu. L-am invitat si in 2004 si in acest an sa discute cu noi

Presedintele Bursei: M-a surprins declaratia lui Radu Georgescu. L-am invitat si in 2004 si in acest an sa discute cu noi

Presedintele Bursei: M-a surprins declaratia lui Radu Georgescu. L-am invitat si in 2004 si in acest an sa discute cu noi
de Catalin Ciocan    |    09 Dec 2011   •   15:17

Stere Farmache, presedintele Bursei de la Bucuresti (BVB) a declarat azi ca a fost foarte surprins de afirmatiile lui Radu Georgescu, unul dintre cei mai cunoscuti antreprenori IT&C si presedintele Gecad Group, care a ales sa listeze Avangate, companie desprinsa din Gecad, pe piata Nasdaq, in conditiile in care, potrivit acestuia, niciun reprezentant al BVB nu l-a contactat pentru a incerca sa il convinga sa listeze compania pe bursa din Romania.


“Noi i-am facut o invitatie si in 2004 si in acest an sa vina sa discute despre o posibila listare la BVB. In 2004 chiar am discutat inainte si i-am spus ca am creat un sector special pentru companiile dinamice, cum sunt cele din IT, iar invitatia din acest an era cat se poate de formala.”, a mentionat azi Stere Farmache.

Radu Georgescu facuse ieri o serie de afirmatii referitoare la lipsa de interes a oficialilor Bursei pentru a-l convinge sa listeze la Bucuresti companiile pe care le conduce.

"Cu presedintele BVB nu m-am intalnit formal niciodata, bursa in sine nu a fost interesata sa ma aiba client. Fair, zic: poate nu sunt un client bun. Poate ca cei doi clienti pe care ii are le sunt suficienti, iar fluiditatea generata le este OK. Nu voi intra in aceasta discutie. Eu fraier, ca vreau sa fac lucruri in Romania, nu afara…", afirma Georgescu, intr-o postare pe blogul personal.

Georgescu afirma ca, inclusiv ca urmare a lipsei de interes a conducerii BVB, a ales piata NASDAQ pentru listarea Avangate.

"Inca din 2004, el era atras mai mult de NASDAQ", spune in replica Farmache.

Seful Bursei a adaugat ca desi grupul Gecad este unul foarte important, pe piata americana sunt mii de companii de IT, cu care va concura pentru interesul investitorilor, ceea ce s-a vazut deja in incercarile altor companii care au ales sa se listeze pe piete externe si nu au avut succes acolo.

"O companie locala performanta are sanse mai mari de dezvoltare pe piata locala, fara a exclude in cazul companiilor domnului Georgescu si o listare pe alta piata", a precizat Stere Farmache.


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close