Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Prima SIF care isi vinde actiunile de la BCR si intra in “valsul vienez”

Prima SIF care isi vinde actiunile de la BCR si intra in “valsul vienez”

Prima SIF care isi vinde actiunile de la BCR si intra in “valsul vienez”
Sursa foto: Evolutia actiunilor Erste Group, Sursa: Wiener Borse
de Catalin Ciocan    |    23 Noi 2011   •   19:00

SIF Banat-Crisana (SIF1) a anuntat azi ca a vandut peste 40% din actiunile detinute la BCR, respectiv un pachet de 2,63% din capitalul social, primind in schimb 50,72 milioane de lei (11,6 milioane de euro) in cash si 1,71 milioane de actiuni Erste, in valoare de 18,3 milioane de euro la pretul la care s-au tranzactionat azi actiunile grupului austriac la Bursa de la Viena.

 
Societatea de investitii financiare detine astfel 0,45% din Erste Group si de azi incolo va fi conectata direct la miscarile actiunilor bancii austriece, care nu trec printr-o perioada foarte buna. Chiar si azi, actiunile Erste au pierdut 0,5% pe bursa de la Viena, tranzactionaandu-se la un pret de aproape patru ori mai mic fata de maximul anului.
 
SIF Banat-Crisana va ajunge in final sa controleze 1% din Erste Group si va mai primi circa 16 milioane de euro in cash de la austrieci pentru pachetul de 6% de la BCR. Tranzactia se va finaliza in urmatorii doi ani. Societatea va putea vinde imediat maximum 25% din actiunile Erste Group, iar restul din sase in sase luni.
 
Toate SIF-urile au obtinut aprobarea actionarilor pentru vanzarea actiunilor de la BCR si incheierea tranzactiei cu Erste, renuntand in schimb la listarea BCR.
 
 

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close