Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Problemele din zona euro afectează şi bursa SUA, care închide în scădere

Problemele din zona euro afectează şi bursa SUA, care închide în scădere

Problemele din zona euro afectează şi bursa SUA, care închide în scădere
Sursa foto: bursa
25 Mar 2010   •   02:43

Acţiunile au închis în cădere, miercuri, pe piaţa americană, pe fondul reducerii ratingului de credit al Portugaliei.
Principalii indici au pierdut teren după ce au atins un record al ultimilor 18 luni, în timp ce pierderile au fost generalizate la toate sectoarele şi pe fondul volumului mic.
Preocupările au fost concentrate pe capacitatea statelor de a plăti datoriile, ridicând dolarul şi afectând acţiunile la bunurile de consum.

Ratingul Portugaliei a fost coborât o treaptă la AA-minus, pe fondul problemelor din zona euro, unde diplomaţii tot nu au ajuns la un acord privind salvarea Greciei.
Sentimentul de nelinişte a fost amplificat şi de o slabă cerere pentru bilete de trezorerie americane pe cinci ani.

Indicele industrial Dow Jones a pierdut 52.68 puncte, sau 0.48 procente, la 10836.15. Standard & Poor 500 a alunecat 6.45 puncte, sau 0.55 la sută la 1167.72. Nasdaq Composite a căzut 16.48 puncte sau 0.68 procente la 2398.76.
Retrogradarea ratingului de credit al Portugaliei a dus dolarul în sus în raport cu euro, în timp ce a scăzut preţul materiilor prime, cotaţia futures pentru petrol pe luna mai pierzând 1,6 procente, sau 1,30 dolari, la 80.61 dolari barilul.
Chevron Corp a fost unul dintre marii perdanţi pe Dow, minus 1.1 procente la 73.93 dolari.
Declinul Dow a fost limitat de Bank of America Corp, cea mai performantă companie, procentul, pe acest indice, după ce a anunţat că intenţionează să ofere o amnistie de circa 3 miliarde dolari în împrumuturi către 45.000 de propietari de case aflaţi în dificultate.
Măsura este menită a preveni confiscarea, când valoarea caselor scade rapid sub nivelul datorat. Bank of America, cea mai mare bancă americană cu peste 2 trilioane de dolari în active, a urcat 2.6 procente la 17.57 dolari pe New York Stock Exchange.
Cel mai mare perdant pe Nasdaq a fostGenzyme Corp, care a căzut 6,4 procente, după ce s-a aflat că societatea are probleme cu Administraţie pentru Medicamente şi Alimente ca urmare a unor situaţii descoperite la una din fabrici.
Constructorul de case Lennar Corp a urcat 3.7 procente la 17.69 dolari, după ce a raportat pierderi pe primul trimestru mult sub nivelul aşteptat.


Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close