S-a schimbat conducerea Bursei de la Bucuresti. Vezi cine sunt oamenii care vor conduce principala piata de actiuni a Romaniei

de Catalin Ciocan    |    09 Ian 2012   •   18:20
S-a schimbat conducerea Bursei de la Bucuresti. Vezi cine sunt oamenii care vor conduce principala piata de actiuni a Romaniei Foto: Intact Images
Actionarii Bursei de la Bucuresti (BVB), compania care opereaza principala piata de actiuni a Romaniei, au ales azi un nou consiliu de administratie in care majoritatea este detinuta de un grup de actionari reprezentanti ai unor banci si fonduri straine.

Noul CA al Bursei de la Bucuresti este format din Lucian Anghel, economistul-sef al BCR, Valerian Ionescu, seful piete de capital din cadrul BCR, Matjas Schroll, directorul executiv al biroului din Viena al grupului Templeton Emerging Markets, Adi Lupsan, directorul general adjunct al societatii de brokeraj Intercapital Invest, Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, Narcisa Oprea, partener in cadrul societatii de avocatura Schoenherr si Asociatii,  Robert Pana, consilier juridic in cadrul societatii de brokeraj Swiss Capital (fosta KBC Securities), la care se adauga Stere Farmache, prim vicepresedintele Alpha Bank si Octavian Molnar, directorul general adjunct al IFB Finewest, care au reusit sa-si pastreze functiile de administratori.

Farmache este presedintele Bursei inca de la redeschiderea acesteia in 1995 dar si-ar putea pierde pozitia in favoarea lui Lucian Anghel, care este sustinut puternic de banci si fondurile straine.

 


x close