Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Şase investitori la Bursa de la Londra, acuzaţi de o fraudă de 450 de milioane de euro

Şase investitori la Bursa de la Londra, acuzaţi de o fraudă de 450 de milioane de euro

Şase investitori la Bursa de la Londra, acuzaţi de o fraudă de 450 de milioane de euro
Sursa foto: London Stock Exchange
28 Ian 2009   •   15:18

Poliţia spaniolă a reţinut şase persoane acuzate că au determinat creşterea artificială a titlurilor unei companii fictive cotată la Bursa de la Londra, pe care apoi le-au vândut, producând o fraudă de 450 de milioane de euro, informează AFP.
Cei şase au început acţiunile frauduloase în 2003, iar justiţia din Marea Britanie a demarat o anchetă în 2005.
"Prin operaţiuni comerciale şi bursiere complexe, dar şi prin falsuri, persoanele reţinute au determinat creşterea valorii acţiunilor unei companii fictive, cotate la Bursa de la Londra, pe care apoi le-au vândut, îmbogăţindu-se fraudulos", precizează poliţia spaniolă.
Identitatea persoanelor şi numele sau obiectul de activitate al companiei nu au fost dezvăluite, autorităţile precizând totuşi că autorul principal al fraudei a fost reţinut.
La înscrierea pe bursa londoneză, compania avea active de 219 milioane de euro, conform actelor depuse. Mai târziu, firma a anunţat efectuarea mai multor operaţiuni financiare, printre care obţinea garanţii sub forma certificatelor de credit internaţionale din partea unei bănci braziliene, pentru a majora artificial valoarea acţiunilor.
Acceptarea companiei pe bursa de la Londra şi oferta publică de vânzare de acţiuni s-au desfăşurat în mod fraudulos.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: active banci
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close