Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Scădere semnificativă a burselor din Asia, pe fondul temerilor privind criza din Europa

Scădere semnificativă a burselor din Asia, pe fondul temerilor privind criza din Europa

Scădere semnificativă a burselor din Asia, pe fondul temerilor privind criza din Europa
Sursa foto: Foto: indian-commodity.com
05 Sep 2011   •   10:53
Bursele din Asia au scăzut seminificativ luni, din cauza temerilor privind economia şi criza din Europa. Bursa de la Tokyo a scăzut cu circa 2%, iar indicele MSCI al pieţelor asiatice a pierdut 3%.

Moneda euro a atins minimul ultimelor trei săptămâni faţă de dolar, pe fondul temerilor privind intrarea SUA în recesiune şi criza datoriilor de stat din Europa, informează Reuters.


Un raport prezentat de Departamentul Muncii din SUA a indicat stagnarea, în august, a numărului locurilor de muncă din economia americană, excluzând sectorul agricol. Este pentru prima dată în acest an când indicatorul nu înregistrează creştere.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în scădere cu 1,9%, iar indicele MSCI Asia Pacific al pieţelor asiatice a pierdut 3%, fiind cu 18% sub maximul acestui an, atins în aprilie.

Industria energetică şi sectorul materiilor prime au înregistrat luni cele mai mari pierderi în Asia, între 3,5% şi 4,5%. Indicele futures Euro STOXX 50 este în coborâre cu 1,9%, ca şi indicii futures ai burselor de la Frankfurt şi Paris, în timp ce, la Londra, indicii futures sunt în coborâre cu 1,3%.

În această săptămână, este aşteptat discursul lui Barack Obama, în Congres, în cadrul căruia ar putea fi anunţate planuri de sprijinire a creşterii economice.


 

×
Subiecte în articol: burse asia criza economica Europa Tokyo
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close