Se incheie o era la Bursa de la Bucuresti. Oamenii care au condus bursa de la infiintare trec in spate, sefia o preiau grupurile financiare straine

de Catalin Ciocan    |    09 Ian 2012   •   18:54
Se incheie o era la Bursa de la Bucuresti. Oamenii care au condus bursa de la infiintare trec in spate, sefia o preiau grupurile financiare straine
Un nume aproape necunoscut pentru piata de capital, dar foarte sonor in mediul bancar este noul presedinte al Bursei de la Bucuresti (BVB). Lucian Anghel, economistul-sef al BCR, a fost ales azi noul presedinte al companiei care opereaza principala piata de actiuni a Romaniei, reusind sa-l detroneze pe Stere Farmache, cel cu imaginea caruia s-a confundat Bursa in ultimii 16 ani.

Actionarii BVB au ales azi un nou consiliu de administratie in care majoritatea este detinuta de un grup de actionari reprezentanti ai unor banci si fonduri straine.

Noul CA al Bursei de la Bucuresti este format din Lucian Anghel, economistul-sef al BCR, Valerian Ionescu, seful piete de capital din cadrul BCR, Matjas Schroll, directorul executiv al biroului din Viena al grupului Templeton Emerging Markets, Adi Lupsan, directorul general adjunct al societatii de brokeraj Intercapital Invest, Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, Narcisa Oprea, partener in cadrul societatii de avocatura Schoenherr si Asociatii,  Robert Pana, consilier juridic in cadrul societatii de brokeraj Swiss Capital (fosta KBC Securities), la care se adauga Stere Farmache, prim vicepresedintele Alpha Bank si Octavian Molnar, directorul general adjunct al IFB Finewest, care au reusit sa-si pastreze functiile de administratori.

Revocarea consiliului de administratie fusese ceruta de un grup de actionari format din BCR, Erste, ING, UniCredit CAIB si Intercapital Invest.


 
 

x close