Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Sectorul serviciilor din SUA ajută la creşterea bursei

Sectorul serviciilor din SUA ajută la creşterea bursei

Sectorul serviciilor din SUA ajută la creşterea bursei
Sursa foto: bursa sua
06 Oct 2009   •   02:48

Acţiunile şi-au revenit luni după o cădere de patru zile, pe baza optimismului despre viitoarele profituri iar datele au arătat că sectorului serviciilor a înregistrat prima creştere din august 2008.
Acţiunile financiare au crescut şi au fost pe primele poziţii în S&P 500 , după ce Goldman Sachs a upgradat sectorul bancar. Aceasta aprecia că preţul acţiunilor pentru companiile bancare nu reflectă puterea lor de câştig. Wells Fargo & Co a crescut 6.9 procente.
Analiştii cred că investitorii speră că veniturile mari din trimestrul doi vor continua şi în T3, ale cărui rezultate vor începe să fie anunţate în această săptămână. În perioada raportelor pentru trimestrul doi, 70 procente din companiile din Standard & Poor 500 au depăşit estimările, ceea ce a dus la o creştere a acţiunilor.

Indicele industrial Dow Jones a crescut 112.08 puncte, sau 1.18 procente, la 9599.75. Standard & Poor 500 a urcat 15.25 puncte, sau 1.49 procente, la 1040.46. Nasdaq a crescut 20.04 puncte, saz 0.98 la sută.

Piaţa a înregistrat a doua săptămână de pierderi săptămâna trecută după ce statisticile despre şomaj şi comenzi au ridicat dubii despre puterea redresării.

Pe Nasdaq, Brocade Communications Systems Inc (BRCD.O) a urcat 18,8 procente la 9.09 dolari după ce The Wall Street Journal a scris că societatea producătoare de echipament pentru reţea caută cumpărător.
Indicele bancar KBW a avansat 3,2 la sută, în timp ce indicele financiar al S&P .GSPF a câştigat 3.3 procente.
JPMorgan Chase & Co., cu plus 4.6 la sută la 43.80 dolari, a avut cel mai bun rezultat pe Dow.


Sectorul serviciilor a crescut în septembrie pentru prima dată în peste un an, creând slujbe în bănci şi restaurante, printre altele. Acest sector reprezintă 80 procente dn activitatea economică americană.

Antena3,ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close