Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Sectorul tehnologic urcă bursa

Sectorul tehnologic urcă bursa

Sectorul tehnologic urcă bursa
Sursa foto: piata bursiera
15 Ian 2010   •   02:41

Acţiunile au închis în urcare, joi, pe fondul anunţul guvernului că afacerile şi-au mărit inventarul nu o cantitate mai mare decât se estima în luna noiembrie. Acesta este un semn că mediul de afaceri este mai încerezător că vânzările vor creşte.
Raportul a ajutat la depăşirea celor anterioare prvind vânzările slabe ale retailerilor.

Potrivit calculelor, indicele indutrial Dow Jones a urcat 30 de puncte la 10711, prima dată când se depăşeşte pragul de 10.700 în 15 luni. Standard & Poor 500 a urcat doar trei puncte la 1.148, iar Nasdaq plus nouă la 2,317.

Petrolul a căzut 26 cenţi la 79.39 dolari per baril.
Investiţiile s-au făcut înainte de anunţul Intel privind rezultatele trimestriale. Compania americană, componentă Dow şi cel mai mare producător de cipuri din lume, a anunţat după închidere un profit trimestrial peste estimări. Acţiunile sale au urcat cu 2,5 la sută înaintea rezultatelor.
Software a impulsionat de asemenea tranzacţiile după ce Morgan Stanley a adăugat Oracle Corp, al doilea producător de soft din lume în spatele Microsoft Corp, la lista sa cu "cele mai bune idei" list and raised its price target.
Oracle a urcat 2.5 procenze la 25.37 dolari, iar Microsoft a crescut 2 procente la 30.96 dolari, leading gains in the Nasdaq.
După închidere, Intel a câştigat 1,7 la sută la 21.85 dolari.
În sectorul financiar, indicele bancar KBW a închis în urcare cu plus 1,6 procente, condus de băncile medii şi regionale. Acţiunile bancare au fost în centrul atenţiei după ce preşedintele Barack Obama a propus o taxă pentru marile bănci în scopul de a recupera banii cu care au fost salvate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close