Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Şefii instituţiilor economice: "Lumea este în pericol". Bursele din întreaga lume, într-o nouă criză.

Şefii instituţiilor economice: "Lumea este în pericol". Bursele din întreaga lume, într-o nouă criză.

Şefii instituţiilor economice: "Lumea este în pericol". Bursele din întreaga lume, într-o nouă criză.
Sursa foto: Foto: mspmentor.net
23 Sep 2011   •   07:37

Bursele din toată lumea au intrat din nou intr-o perioada de instabilitate. Indicele Dow Jones a pierdut 3,5 procente în timp ce pieţele europene au scuzut cu pâna la 5%. Răspunsul şefilor instituţiilor economice a venit imediat si nu este unul linistitor: "Lumea este în pericol" este concluzia lor.

Problemele mari cu care se confruntă zona euro dar şi anunţul făcut de oficialii Rezervei Naţionale, cum că economia Statelor Unite riscă să scadă, au produs un nou cutremur pe bursele din întreaga lume. Astfel principale pieţe europene au căzut cu până la 5 procente, în timp ce bursa de pe Wall Street a închis în pierdere cu 3,5%.

Primul avertisment a venit din partea şefului Băncii Mondiale.

"Lumea se află într-o periaodă periculoasă. În 2008, mulţi oameni au spus că nu au văzut criza venind. Acum, liderii nu mai au nicio scuză. În timpuri periculoase este nevoie de oameni curajoşi"

Pe de altă parte, directorul FMI, CHRISTINE LAGARDE susţine că o politică economică dură şi coerentă este singura variantă rămasă.

"Trebuiesc luate măsuri pe termen mediu şi lung, bine ancorate cu scopul de a restabili situaţia finanţelor publice prin reducerea deficitului, stabilizarea datorie şi reducerea ei treptată"

Un alt avertisment a venit de peste ocean, din partea şefului Trezorăriei Statelor Unite.Timothy Geithner a declarat că cele mai mari pericole pentru economia mondială sunt reprezentate de neînţelegerile politice de la Washington şi de criza datoriilor din Europa.

Actualele probleme finaniciare vor fi discutate duminică în cadrul summitului G20, de la Washington. La întâlnire vor participa miniştrii de finanţe, guvernatorii băncilor centrale dar şi oficilai ai Fondului Monetar şi ai Băncii Mondiale.

×
Subiecte în articol: burse Christine Lagarde banca mondiala
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close