Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Seful Asociatiei Brokerilor si un avocat de la Schoenherr intra in lupta pentru un loc in CA-ul Bursei

Seful Asociatiei Brokerilor si un avocat de la Schoenherr intra in lupta pentru un loc in CA-ul Bursei

Seful Asociatiei Brokerilor si un avocat de la Schoenherr intra in lupta pentru un loc in CA-ul Bursei
Sursa foto: Foto: Intact Images
de Catalin Ciocan    |    15 Dec 2011   •   17:04
Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, si Narcisa Oprea, coordonatorul practicii piata de capital din cadrul societatii de avocatura Schoenherr si Asociatii, sunt noile nume care si-au depus candidatura pentru un loc in consiliul de administratie al Bursei de la Bucuresti (BVB), societatea care opereaza principala piata de actiuni a Romaniei.

Cei doi s-au alaturat lui Matjaz Schroll, directorul executiv al biroului din Viena al grupului Templeton Emerging Markets, si administratorilor actuali care cauta sa-si pastreze mandatele dupa alegerile de la inceputul anului viitor.
 
"Stim cu totii ca increderea investitorilor este piatra de temelie a unei piete de capital eficiente. Or, increderea investitorilor este rezultanta unui cumul de factori intre care se numara guvernanta corporativa a emitentilor listati, reguli simple si clare, eliminarea barierelor procedurale, practica uniforma si compatibilitatea cu pietele de capital mai dezvoltate. Cred ca in aceste domenii se pot aduce inca imbunatatiri semnificative si cred ca as putea contribui la realizarea acestora”, a declarat Narcisa Oprea.

Ea a lucrat in trecut si in cadrul Bursei de la Bucuresti, coordonand directia juridica din cadrul acestei societati.

Noii administratori ai BVB vor fi alesi pe 9 ianuarie, dupa ce un grup de actionari, din care fac parte BCR, Erste, ING, UniCredit CAIB si Intercapital Invest,  a cerut revocarea actualului consiliu de administratie.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close