Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Seful OPSPI: Vanzarile pe Bursa merg mai departe dupa calendarul anuntat. Nu suntem afectati de schimbarea Guvernului

Seful OPSPI: Vanzarile pe Bursa merg mai departe dupa calendarul anuntat. Nu suntem afectati de schimbarea Guvernului

Seful OPSPI: Vanzarile pe Bursa merg mai departe dupa calendarul anuntat. Nu suntem afectati de schimbarea Guvernului
de Catalin Ciocan    |    07 Feb 2012   •   16:09
Ofertele statului pe Bursa nu vor fi afectate de schimbarea Guvernului si se vor derula conform calendarului anuntat initial, potrivit lui Florin Vladan, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), institutia din subordinea Ministerului Economiei care coordoneaza programul de vanzari pe Bursa.

“Ofertele pe Bursa vor merge asa cum le-am anuntat pana acum. Daca vor fi intarzieri, vor fi doar de cateva zile determinate de aspecte procedurale”, a declarat Vladan.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat insa azi pentru Bloomberg ca unele vanzari de actiuni ar putea fi amanate, din cauza numarului mare de aprobari necesare din partea autoritatilor. El nu a oferit detalii despre tranzactiile care ar putea fi amanate.

Prima tranzactie cu care statul va iesi pe bursa este vanzarea a 15% din actiunile Transelectrica (TEL), oferta programata sa inceapa pe 29 februarie. Lansarea ofertei ar putea fi totusi amanata cu cateva zile, declarasera anterior surse din piata de capital, in functie de conditiile de piata  si interesul investitorilor.  

Dupa oferta de la Transelectrica ar urma sa vina cele de la Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Tot pentru acest an este programata si reluarea ofertei Petrom, dar ramane de vazut ce se va intampla in acest caz, in conditiile in care statul nu a stabilit clar daca de aceasta tranzactie se va ocupa tot consortiul condus de banca de investitii rusa Renaissance Capital.

Contractul rusilor expira pe 6 aprilie, iar oficialii OPSPI au spus ca nu au in vedere sa-l prelungeasca, dar pe de alta parte nici nu au hotarat ce vor face in privinta acestei oferte.

“Nu am discutat inca subiectul Petrom. Incercam sa facem  si aceasta tranzactie tot in 2012”, a spus Vladan.

Schimbarea Guvernului este insa vazuta pe piata de capital ca o amenintare pentru programul de vanzari pe Bursa.

“Cred ca este important de subliniat ca procesul acesta il coordonam noi, OPSPI. Nu avem o nevoie stringenta de factori de decizie. Nu suntem blocati in nici un fel de schimbarile din Guvern. Ofertele sunt pe fagasul normal”, a precizat Florin Vladan.  

Citeste articolul integral pe Fin.ro
 
 

×
Subiecte în articol: transelectrica
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close