Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Standard & Poor: Cel mai prost an pentru dividende din 1938

Standard & Poor: Cel mai prost an pentru dividende din 1938

Standard & Poor: Cel mai prost an pentru dividende din 1938
Sursa foto: dividend
03 Mar 2009   •   07:55

Investitorii americani sunt în faţa celui mai prost an în ce priveşte reducerea dividendelor din 1938, prezice Standard & Poor, pe măsură ce numeroase companii din lume taie plăţile către investitori.
HSBC şi PNC Financial and International Paper s-au alăturat luni listei de companii ce au ales să facă economii prin reducerea plăţilor de dividente, măsură considerată tabu până de curând.
Mutarea a dat o nouă lovitură încrederii investitorilor, ce încă încearcă se îşi revină după bomba de săptămâna trecută din partea General Electric, care a fost cel mai mare plătitor de dividende din SUA, cu 13 miliarde dolari anual. Conglomeratul a tăiat dividentul său trimestrila, reducând plata anuală la patru miliarde de dolari, prima măsură de reducere din 1938.
Acel an a marcat un declin al dividendelor de 36,3 procente, iar pentru acest an Standard & Poor?s se aşteaptă la o reducere de cel puţin 22,6%, cea mai drastică scădere de atunci şi până acum. Săptămâna trecută, JPMorgan a anunţat reducerea, urmând exemplul Dow Chemical, Motorola şi Pfizer sau a grupurilor europene Axa şi Allianz.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Xi Jinping și Vladimir Putin anunță o nouă eră
x close