Antena 3 CNN Economic Biz News Burse The Rompetrol Group a cumpărat 20,7% prin oferta de preluare de la Rompetrol Well Services

The Rompetrol Group a cumpărat 20,7% prin oferta de preluare de la Rompetrol Well Services

The Rompetrol Group a cumpărat 20,7% prin oferta de preluare de la Rompetrol Well Services
Sursa foto: rompetrol group
23 Feb 2010   •   17:46

The Rompetrol Group (TRG) a cumpărat prin oferta de preluare de la Rompetrol Well Services (PTR), finalizată marţi, 20,74% din acţiunile companiei, cu 24,8 milioane lei, majorându-şi participaţia la 73,01%, insuficient pentru delistarea societăţii, potrivit datelor bursei, scrie Mediafax.

Înaintea ofertei, grupul Rompetrol are 52,27% din toate titlurile Rompetrol Well Services.

Grupul a cumpărat 57,7 milioane de acţiuni Rompetrol Well Services, volumul însemnând 43,45% din titlurile vizate în ofertă. În cadrul operaţiunii, acţionarul majoritar a intenţionat să cumpere 132,7 milioane de titluri, astfel că valoarea iniţială a ofertei a fost de 57 milioane lei.

Grupul a venit cu propunerea un preţ de 0,43 lei pentru fiecare acţiune Rompetrol Well Services, compania fiind evaluată la 119,6 milioane lei.

Potrivit legislaţiei pieţei de capital, acţionarul majoritar al unei societăţi listate poate delista compania respectivă numai dacă are mai mult de 95% din acţiuni, sau în cadrul unei oferte de cumpărare a achiziţionat mai mult de 90% din titlurile vizate.

Oferta de preluare s-a derulat între 3 şi 23 februarie şi a fost intermediată de divizia de brokeraj a BRD-Groupe Societe Generale (BRD). Operaţiunea a fost avizat la 27 ianuarie de Comsia Naţională a Valorilor Mobiliare.

The Rompetrol Group este controlat integral de compania KazMunaiGaz, din Kazahstan.

Capitalul social al Rompetrol Well Services atinge 27,8 milioane lei, bani pentru care au fost emise 278,1 milioane de titluri cu valoarea nominală de 0,1 lei.

The Rompetrol Group a anunţat la 26 august 2009 că va derula oferte de preluare la Rompetrol Rafinare (RRC) şi Rompetrol Well Services, însă lansarea acestor operaţiuni a fost amânată pentru că rapoartele de evaluare nu au fost realizate conform cerinţelor CNVM, iar documentaţia solicitată ulterior de Comisie a fost prezentată cu întârziere. Ultimul raport a fost prezentat Comisiei la 9 decembrie.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: depreciere
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close