Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Un bărbat din Târgu-Mureş, cel mai mare acţionar al BVB

Un bărbat din Târgu-Mureş, cel mai mare acţionar al BVB

Un bărbat din Târgu-Mureş, cel mai mare acţionar al BVB
Sursa foto: targu mures
13 Ian 2010   •   14:59

Bursa de Valori Bucureşti a anunţat, miercuri, că un om de afaceri din Târgu-Mureş, Mircea-Nicolae Musgociu, a ajuns la o deţinere de 3,6092% la operatorul de piaţă, devenind astfel cel mai mare acţionar al bursei, scrie Mediafax.

Participaţia acestuia a fost raportată pe site-ul bursei. BVB nu a oferit detalii despre modul în care Musgociu a ajuns să deţină 3,6%, respectiv 276.978 de acţiuni.

Musgociu are 46 de ani, conduce afaceri în domeniul maselor plastice şi administrează firma Sedcom Librării Mureş. În septembrie 2008, el era proprietar a 5,25% din unităţile fondului închis de investiţii STK Emergent (STK).

Din noiembrie a anului 2009, acţiunile BVB pot fi tranzacţionate fără dreptul de preempţiune al celorlalţi acţionari ai operatorului de piaţă, prin urmare orice persoană poate cumpăra titluri emise de Bursă. Până atunci, ofertele de vânzare de acţiuni BVB se publicau pe site-ul Bursei, însă de la acea dată anunţurile nu mai sunt publice.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile BVB despre care se ştiu detalii datează din septembrie 2009, când solistul trupei Vama, Tudor Chirilă, a oferit spre vânzare acţiuni ale operatorului de piaţă la preţul de 31 lei/titlu.

Al doilea mare acţionar al BVB este firma de brokeraj Romcapital Timişoara, care controlează 3,05% din titluri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: BVB
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close