Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Wall Street cade alături de încrederea consumatorilor

Wall Street cade alături de încrederea consumatorilor

Wall Street cade alături de încrederea consumatorilor
Sursa foto: bursa SUA
24 Feb 2010   •   02:35

Acţiunile americane au suferit cel mai mare declin de o zi din ultimele trei săptămâni, marţi, după o cădere dramatică a încrederii consumatorilor ce a subliniat preocupările pentru una din cele mai vulnerabile zone ale economiei.
Încrederea consumatorilor pentru luna februarie a ajuns la un minim al ultimilor 10 luni, iar perspectiva pe termen scurt pe piaţa locuri de muncă s-a înrăutăţit. Rezultatele de la retaileri au adus puţină speranţă, giganţi precum Target Corp prevăzând o performanţă bună în primul trimestru.
Acţiunile asociate cu o creştere puternică ciclică în economie au fost afectate. Performerii de top ai creşterii de anul trecut, inclusiv tehnologia, materialele şi energia au ajuns pe minus. Preţul futures pentru ţiţei a căzut 1.45 dolari la 78.86 dolari barilul, în timp ce indicele energetic al S&P a pierdut 1.5 procente. Componenta Dow Caterpillar Inc a alunecat 2.4 la sută la 56.66 dolari.
Producătorul de cipuri Intel Corp a scăzut 2.4 procente la 20.38 dolari, iar indicele pe semiconductori PHLX a pierdut 2.8 la sută.
De asemenea, un raport arăta că preţurile la case au scăzut surprinzător în decembrie, ceea ce s-a adăugat preocupării despre durabilitatea redresării economice.
Indicele industrial Dow Jones a pierdut 100.97 puncte, sau 0.97 procente la 10282.41. Standard & Poor 500 a căzut 13.41 puncte sau 1.21 la sută la 1094.60. Nasdaq Composite a terminat ziua cu minus 28.59 puncte, sau 1.28 pricente la 2213.44.
Datele externe au stabilit un ton negativ. după ce încrederea în afaceri germană scăzând surprinzător pentru prima dată într-un an.
În plus, investitorii s-au ferit de risc înaintea mărturiei lui Ben Bernanke, şeful Rezervei Federale, despre viitoarele politici monetare.
Home Depot Inc a fost printre punctele pozitive, după ce a raportat rezultate ceu au depăşit estimările - compania a urcat 1.4 procente la 30.75 dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close