Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Wall Street creşte pe fondul optimismului investitorilor

Wall Street creşte pe fondul optimismului investitorilor

Wall Street creşte pe fondul optimismului investitorilor
Sursa foto: bursa sua
19 Feb 2010   •   02:33


Acţiunile americane au crescut pentru a treua zi consecutiv, joi, după ce investitorii s-au arătat optimişti în legătură cu redresarea economică.
Cu toate acestea, după închidere, situaţia s-a schimbat, urmare a anunţului Rezervei Federale că va creşte dobânda de discount pe care o cere băncilor pentru împrumuturile de ugenţă.
Iniţiativa Fed pe lângă faptul că este un semnal că economia este pe drumul cel bun înseamnă retragerea din politica banilor uşor făcuţi.
Analiştii estimează că vineri va fi o zi de scădere deoarece vestea este privită ca negativă. Deja după aflarea veştii, după închidere, fondul financiar SPDR Financial a căzut un procent.
Cotaţiile futures pe S&P 500 au căzut 9.7 puncte, media pe Dow Jones minus 68 puncte şi Nasdaq 100 futures - 13 puncte.
În timpul şedinţei de tranzacţionare, investitorii au pus accent pe veştile pozitive precum datele mai bune despre producţie şi au omis perspectiva sumbră a Wal-Mart sau creşterile cererilor de şomaj.
Indicele industrial Dow Jones a ucat 83.66 puncte, sau 0.81 procente, la 10392.90. Standard & Poor 500 a adăugat 7.24 puncte, sau 0.66 procente, la 1106.75. Nasdaq Composite a câştigat 15.42 puncte, sau 0.69 procente la 2241.71.
a 10th straight monthly rise in the Conference Board's index of leading economic indicators.
Wal-Mart , cel mai mare retailer din lume, a prezentat estimări pentru actualul trimestru ce nu au atins estimările Wall Street iar acţiunile au pierdut 1.1 procente.

Antena3.ro

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close