Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Wall Street creşte pe fondul semnelor că recesiunea încetineşte

Wall Street creşte pe fondul semnelor că recesiunea încetineşte

Wall Street creşte pe fondul semnelor că recesiunea încetineşte
Sursa foto: nasdaq
16 Apr 2009   •   02:44

Acţiunile au crescut miercuri pe baza numeroaselor zvonuri că semnele recesiunii se diminuează şi datele American Express arată că se stabilizează capacitate americanilor de putea să îşi plătească facturile.
Intel Corp a limitat câştigurile pe Nasdaq, după ce a declarat că incertitudinea economică nu îi permite o prognoză clară a veniturilor, iar acţiunile au căzut 2,4 procente.
Acţiunile financiare au adus un mare plus, după ce American Express Co a urcat aproape 12 procente.
Alături de American Express, JPMorgan Chase & Co s-a numărat printre câştigurile de pe Dow deoarece investitorii cred că băncile vor posta rezultate trimestriale bune, în ziua de joi.
Speranţele că apar semne bune în economie au ieşit la iveală după un raport ce arată că activitatea din statul New York State s-a contractat mai puţin sever în aprilie, iar Rezerva Federală anunţa că economia continuă să slăbească, dar viteza de contracţie este mai mică.

Indicele industrial Dow Jones a câştigat 109,44 puncte, sau 1,38 procente, la 8.029,62. Standard & Poor 500 a crescut 10,56 puncte, sau 1,25% , la 852,06. Nasdaq a urcat 1,08 puncte, sau 0,07 procente, la 1.626,80.
De asemenea, Procter & Gamble a adus Dow în creştere după ce a urcat dividendele cu 10 procentem iar acţiunile au crescut 3,2 procente la 48,75 dolari.

S&P 500 este cu 26 procente peste limita minimă a ultimilor 12 ani, atinsă pe 9 martie, şi se apropie de a şasea săptămână de creştere, dar este cu cinci la sută sub nivelul de anul trecut.
Creşterea a fost încurajată de comentariile pozitive ale unor bănci şi semne că economia arată semne de stabilizare, dar acestea speranţe au fost limitate de căderea neaşteptată în retail.
Datele despre producţie din statul New York au contrazis un raport separat al Rezervei Federale care arată că producţia industrială din fabrici, mine şi rafinării din SUA a căzut cu 1,5% în martie.

JPMorgan a câştigat 6,1 procente, la 32,56 dolari, în vreme ce indicele financiar S&- GSPF a urcat 5.6% .

Indicele Dow Jones al constructorilor de case a urcat şase procente.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close