Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Zi neagră la bursă. Indicele Dow Jones a scăzut cu 4%. Acţiunile din Europa au înregistrat noi scăderi

Zi neagră la bursă. Indicele Dow Jones a scăzut cu 4%. Acţiunile din Europa au înregistrat noi scăderi

Zi neagră la bursă. Indicele Dow Jones a scăzut cu 4%. Acţiunile din Europa au înregistrat noi scăderi
Sursa foto: Foto: mspmentor.net
de N.B.    |    18 Aug 2011   •   20:56

Pieţele financiare din Europa şi America au pierderi de până la cinci procente, iar cele mai afectate sunt băncile. Deruta e provocată de teama investitorilor că economia globală nu are forţa să-şi revină.

Încă de la deschidere, indicele Dow Jones a scăzut cu două procente. Puţin mai târziu a căzut încă două. Şocul a fost provocat de informaţiile pesimiste despre economia americană, care susţin că, în centrul ţării, afacerile sunt la cel mai redus nivel din 2009.

Declinul burselor a mai fost amplificat şi de anunţul Băncii Centrale Americane că va analiza dacă reprezentanţele din SUA ale băncilor europene sunt sau nu vulnerabile.

Debandada de pe pieţele financiare americane a provocat un recul şi în Europa, unde bursele erau deja pe minus. În Franţa şi Germania, grav lovite au fost din nou băncile, ale căror acţiuni au scăzut serios. Investitorii se tem că băncile europene vor fi îngenunchiate de datoriile uriaşe ale unor ţări din zona Euro. Temerea a crescut astăzi, în urma informaţiei că Banca Centrală Europeană a împrumutat dolari unei bănci din zona euro, al cărei nume nu a fost făcut public.

 

×
Subiecte în articol: bursa piete financiare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close