Antena 3 CNN Economic BNR nu va participa la discuţia din Comisia Economică din Senat. Mugur Isărescu respinge invitația lui Daniel Zamfir

BNR nu va participa la discuţia din Comisia Economică din Senat. Mugur Isărescu respinge invitația lui Daniel Zamfir

BNR nu va participa la discuţia din Comisia Economică din Senat. Mugur Isărescu respinge invitația lui Daniel Zamfir
29 Ian 2019   •   09:16

Reprezentanţii BNR nu vor participa marţi la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

"BNR nu va participa astăzi (marţi, n.r) la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială, după cum a declarat aseară şi domnul consilier Vâlcov (Darius Vâlcov, consilierul premierului, n.r.). BNR este deschisă la dialog, la clarificarea chestiunilor în discuţie bineînţeles şi în Parlament şi consider că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de domnul Zamfir (senatorul ALDE, Daniel Zamfir, n.r.), care să nu plece de la un şir de fake news-uri lansate fără probe", a spus Dan Suciu. 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, este invitat marţi, la Comisia economică din Senat, pentru a discuta pe tema raportului de sfârşit de an pe care l-a întocmit Banca Naţională, dar şi despre modul în care se stabileşte indicele ROBOR pentru cei cu creditele în lei, a declarat luni, senatorul ALDE Daniel Zamfir, preşedintele comisiei.

Senatorul ALDE a spus că guvernatorul Băncii Naţionale este obligat să vină la comisie, având în vedere că Parlamentul numeşte Consiliul de Administraţie al BNR.

Potrivit acestuia, la audierea de marţi sunt invitaţi şi membrii Comisiei de buget-finanţe din Senat. 

Citiți șiScandal fără precedent la audierea lui Mugur Isărescu în Parlament

Citiți șiDaniel Zamfir: „Fac apel către domnul guvernator să-și revină! Văd că încearcă orice tertip posibil ca să evite această audiere”

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: BNR Mugur Isarescu Senat
Cele mai noi știri
Parteneri
x close